• 瀏覽: 2,031
  • 回覆: 29
  • 追帖: 1
話說小弟上年用apps識咗個女仔,之後前前後後傾咗2個月到就約咗出來見下
麵食下野。之後,大家開始會約下對方出下街食下飯。原本以為可咁慢慢升溫發展落去。經過一段時間後,大家既熱情好似開始減退,大家冇再約大家出街,個女仔回信息都要隔好耐的覆。所以果時我認為個女仔應該唔想再同我發展落去,所以都冇再主動聯絡佢,但隔咗一排佢又主動聯絡返我,大家繼續有講有笑,但我覺得大家依家好似入friend zone,好難再進一步,其實我本身又好想同個女仔發展落去既,但怕提出同佢確立個關係既話,會唔會嚇走佢,因為唔知佢係埋當我friend定騎牛搵馬先聯絡我,所以搞到我好煩啊,求各位師兄/姐幫下手分析下,尼種情況有冇機會進一步啊

熱賣及精選
引用:
原帖由 明日純情的小腸 於 2021-2-27 08:34 PM 發表

話說小弟上年用apps識咗個女仔,之後前前後後傾咗2個月到就約咗出來見下
麵食下野。之後,大家開始會約下對方出下街食下飯。原本以為可咁慢慢升溫發展落去。經過一段時間後,大家既熱情好似開始減退,大家冇再約大家出街,個女仔回信息都要隔好耐的覆。所以果時我認為個女仔應該唔想再同我發展落去,所以都冇再主動聯絡佢,但隔咗一排佢又主動聯絡返我,大家繼續有講有笑,但我覺得大家依家好似入friend zone,好 ...
咁就做個fd 囉,吾係壞事呀

引用:
原帖由 M仔 於 2021-2-28 12:02 AM 發表

咁就做個fd 囉,吾係壞事呀
意思冇嘗試進一步?

引用:
原帖由 明日純情的小腸 於 2021-2-28 12:03 AM 發表

意思冇嘗試進一步?
咁不如直接問下,點解斷左聯絡一排,會主動聯絡返,睇下佢咩反應,最好當面問

引用:
原帖由 M仔 於 2021-2-28 12:05 AM 發表

咁不如直接問下,點解斷左聯絡一排,會主動聯絡返,睇下佢咩反應,最好當面問
睇來唯有咁啦,橫掂都要死死次啦

中意就去表白啊

引用:
原帖由 半夏懷舊的神童 於 2021-2-28 07:33 AM 發表

中意就去表白啊
想,但摸唔透個女仔既心思,怕一開口就GG啦

想嘅好啲,講唔定對你也有感覺呢。

引用:
原帖由 半夏懷舊的神童 於 2021-3-1 08:52 AM 發表

想嘅好啲,講唔定對你也有感覺呢。
最緊要係成日d message 好耐先覆一次,就算放假都係咁,要我隔幾日唔再聯絡佢佢先會主動俾message我。所以覺得佢好似都係玩玩下,收下兵多,求bro/sis幫手分析下

人家只是想免費吃你幾頓飯,你想的太多了。人家只是在利用你的熱情

引用:
原帖由 晚間浪漫的蝦米 於 2021-3-1 09:16 AM 發表

人家只是想免費吃你幾頓飯,你想的太多了。人家只是在利用你的熱情
咁又未至於掛,為食餐飯要哂幾個月同我吹水,咁果幾餐飯真係俾佢呃都好值喎

引用:
原帖由 明日純情的小腸 於 2021-2-27 08:34 PM 發表

麵食下野。之後,大家開始會約下對方出下街食下飯。原本以為可咁慢慢升溫發展落去。經過一段時間後,大家既熱情好似開始減退,大家冇再約大家出街,個女仔回信息都要隔好耐的覆。所以果時我認為個女仔應該唔想再同我發展落去,所以都冇再主動聯絡佢,但隔咗一排佢又主動聯絡返我,大家繼續有講有笑,但我覺得大家依家好似入friend zone,好 ...
女仔會想了解耐 d 
先決定關係
唔好咁快確認
會嚇走佢
我識左個男仔
唔係見左好多次
疫情爆無見兩個月
話鐘意我
疫情後有出黎見過
行行下突然拖我
本來都覺得呢個男仔性格還好
但問都唔問我喜唔喜歡就拖我
已經唔想再繼續落去
令我反感
唔好用試既形式去睇下個女仔對自己有冇感覺
我一講句 :唔習慣咁樣比人拖
對方即刻話 : 唔好咁啦
我覺得好恐怖
無理過我感受
我同佢係經朋友識
你係喜歡個女仔就比 d 時間再等等
做住朋友先囉
女仔最唔喜歡未係情侶關係
突然拖佢手 
祝你好運

引用:
原帖由 Yanbe 於 2021-3-1 10:29 AM 發表

女仔會想了解耐 d 
先決定關係
唔好咁快確認
會嚇走佢
我識左個男仔
唔係見左好多次
疫情爆無見兩個月
話鐘意我
疫情後有出黎見過
行行下突然拖我
本來都覺得呢個男仔性格還好
但問都唔問我喜唔喜歡就拖我
已經唔想再繼續落去
令我反感
唔好用試既形式去睇下個女仔對自己有冇感覺
我一講句 :唔習慣咁樣比人拖
對方即刻話 : 唔好咁啦
我覺得好恐怖
無理過我感受 ...
多謝師姐分享,但個女仔本身同我好好傾既,但唔知點解依家就好耐先覆一次message, 其實咁樣係埋註定個關係差唔多到盡頭啦😭

引用:
原帖由 明日純情的小腸 於 2021-3-1 12:02 PM 發表

多謝師姐分享,但個女仔本身同我好好傾既,但唔知點解依家就好耐先覆一次message, 其實咁樣係埋註定個關係差唔多到盡頭啦😭
或許佢真係想諗清楚 
覺得你同佢仲可以做朋友
女仔係需時間去諗
知你好尊重佢既諗法
比 d 時間 
唔好令對方反感

引用:
原帖由 Yanbe 於 2021-3-1 12:28 PM 發表

或許佢真係想諗清楚 
覺得你同佢仲可以做朋友
女仔係需時間去諗
知你好尊重佢既諗法
比 d 時間 
唔好令對方反感
好啦,我都係過返佛系生活/重新再搵過啦,諗太多都搞到自己好煩,如果有緣既,大家總會有機會行返一齊既

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]