• 瀏覽: 11,157
  • 回覆: 65
  • 追帖: 4
各位,希望大家真心比意見。唔好罵。
我知我拍左多年既男友出軌。佢都知道我知左,因為我直接講。
我明一個人錯唔到,雙方有責任。
我知佢唔想分手,我自問都唔想。
1,請問出軌後既男其實心理如何?因為我真係唔想佢只有內疚。我想知佢感受先可以去配合
2. 請問大家係點樣重建返個關係?

希望出過軌但仲愛自己另一半既男士幫忙答。

講多d佢出軌過程,第三者,定單純有性無愛?已經好大分別

歷時幾耐,導火線,背景,你點知?……講多d先有得分析

引用:
原帖由 koikeaya 於 2017-3-27 01:10 PM 發表
講多d佢出軌過程,第三者,定單純有性無愛?已經好大分別

歷時幾耐,導火線,背景,你點知?……講多d先有得分析
佢有講過點解會咁。有d野我信有d會唔信。我明男人始終唔會講晒全部。因為自尊好因為唔想我諗多都好。 佢覺得有個大陸女人聽佢講野。哩樣我信,因為我覺得人地唔係同佢過世,講咩都冇所謂,我同佢真心想過世當然會向現實諗。 佢話只有個大陸女人鐘意佢面佢冇鐘意人,我唔會信。
件事佢有心瞞左半年,我一直真心信佢冇check任何野,佢對我做既野真係有好狠,唔係打我,但完全典型鬼迷大陸女人想我走既方式都有做。
我冇意中發現,我信佢真係唔想同我散,因為我都平心靜氣同直接坦白講佢想點。佢自己都再三話係愛我唔想分。我都已經講明如果分手你講既就ok,反正都搞成咁,唔要我開心d既話面家講明就可以開香檳慶祝。佢真係話唔想。

而家我都肯定佢唔知點面對我,因為佢自己都知自己唔岩。我又的確冇大吵大罵,我都講明我唔會再提,我只想大家重建。我會反省,佢自己都知我真係有心改。

佢而家想靜下調整心理。因為佢覺得我唔嬲佢仲內疚,而且佢真係怕每個佢想做既決定因為佢之前既錯而唔敢提出,變得抑壓。

我應承暫時同佢唔見面,比佢冷靜下。其實我好唔想,但我知我地近日為左點算都煩左好多日。佢工作上都好辛苦,哩樣我肯定係真。

我唔吵唔罵唔係我攻心計,係我真係真係好重視佢。唔好罵我係咪傻左。我只可以講而家我真係想做一個機會,如果唔得,我冇愧。如果佢真係要大陸女人,我會走。

我而家唔係想佢難受內疚,我只係想知點樣令佢重新。

引用:
原帖由 03080308 於 2017-3-27 03:29 PM 發表

佢有講過點解會咁。有d野我信有d會唔信。我明男人始終唔會講晒全部。因為自尊好因為唔想我諗多都好。 佢覺得有個大陸女人聽佢講野。哩樣我信,因為我覺得人地唔係同佢過世,講咩都冇所謂,我同佢真心想過世當然會 ...
你覺得佢同個女人關係去到邊?

引用:
原帖由 koikeaya 於 2017-3-27 03:52 PM 發表

你覺得佢同個女人關係去到邊?
調情去旅行。
其他野我冇再去睇都冇去認,因為咁樣都夠我痛。我如果再去知,就算佢唔辛苦我都痛死。

引用:
原帖由 03080308 於 2017-3-27 04:49 PM 發表

調情去旅行。
其他野我冇再去睇都冇去認,因為咁樣都夠我痛。我如果再去知,就算佢唔辛苦我都痛死。
你壓抑住內心去吾深究亦不見得好受,因為你會去諗,反而你知全部,痛係會痛,但反而會輕鬆一些

[ 本帖最後由 koikeaya 於 2017-3-27 04:55 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 koikeaya 於 2017-3-27 04:54 PM 發表

你壓抑住內心去吾深究亦不見得好受,因為你會去諗,反而你知全部,痛係會痛,但反而會輕鬆一些
我知。但我自問係想補救多於責怪同考究。你唔會明自己搵到証據果下真係全身震,手係由心咁震出黎。係唔識喊,真係一片空白。
我唔係要好勝所以有甘既決定,都唔係要咩軟功令佢返黎。我真心想知道點先令佢可以唔好咁樣。

引用:
原帖由 03080308 於 2017-3-27 05:00 PM 發表

我知。但我自問係想補救多於責怪同考究。你唔會明自己搵到証據果下真係全身震,手係由心咁震出黎。係唔識喊,真係一片空白。
我唔係要好勝所以有甘既決定,都唔係要咩軟功令佢返黎。我真心想知道點先令佢可以唔好 ...
其實你處理手法都好理智同成熟

佢有冇話咩原因去搵個女人,責任如不在你身上,純粹工作辛苦解悶減壓,就吾係你補救d咩就可以解決

[ 本帖最後由 koikeaya 於 2017-3-27 05:16 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 koikeaya 於 2017-3-27 05:09 PM 發表

其實你處理手法都好理智同成熟

佢有冇話咩原因去搵個女人,責任如不在你身上,純粹解悶減壓,就吾係你補救就可以解決

男人!性同愛可以分得好開,開到女人難以想像
我都好肯定我今次好成熟。我明白我未婚又唔係真係差,我值得有更好。但我真心覺得如果自己可以係事發前見到問題重點性,件事未必會發生。我都有講一個人錯唔會造成大錯。我必須要負責任同改善。
我知要時間,但我會試。而家其實我都預埋最壞打算。唯一我同佢始終拍左唔短時間,我最後只係想佢唔好內疚,因事已發生。如果佢係呃我既,我只可以講當我蠢同埋佢呃人呃得叻吧。我當佢真係好親既人,當然我都真心想做佢太太。 不過而家開唔開到竅真係靠佢。 我可以做既似乎只係咁。

多謝你比意見。

其實出軌之後嘅反應一啲都唔重要!重要在於你們一齊返的時候,你們之間的感覺還是否在

引用:
原帖由 03080308 於 2017-3-27 05:17 PM 發表

我都好肯定我今次好成熟。我明白我未婚又唔係真係差,我值得有更好。但我真心覺得如果自己可以係事發前見到問題重點性,件事未必會發生。我都有講一個人錯唔會造成大錯。我必須要負責任同改善。
我知要時間,但 ...
其實重點係睇佢如何彌補同令你重建信心同安全感

引用:
原帖由 惡魔小海豚 於 2017-3-27 05:18 PM 發表
其實出軌之後嘅反應一啲都唔重要!重要在於你們一齊返的時候,你們之間的感覺還是否在
我明白,所以我都同佢講希望大家比次機會大家。佢要冷靜調整自己心情,我唔願意但都接受。因為有咩可以試既方法我都想試。

引用:
原帖由 koikeaya 於 2017-3-27 05:22 PM 發表

其實重點係睇佢如何彌補同令你重建信心同安全感
而家真係睇佢。我開post想大家話我知我仲有冇野可以配合。畢竟我真係唔係男人。

引用:
原帖由 03080308 於 2017-3-27 05:32 PM 發表

我明白,所以我都同佢講希望大家比次機會大家。佢要冷靜調整自己心情,我唔願意但都接受。因為有咩可以試既方法我都想試。
人生在世 有好多事情 唔係你願唔願意或者能夠接受都係一種福份

引用:
原帖由 惡魔小海豚 於 2017-3-27 05:34 PM 發表

人生在世 有好多事情 唔係你願唔願意或者能夠接受都係一種福份
我明。我已經由冇尊嚴去到而家慢慢開始真係要收拾心情階段。痛我真係好痛。但我明我要振作。最壞打算我已有

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]