• 瀏覽: 5,981
  • 回覆: 40
而家乜都貴,呢兩年就話疫情唔可以去旅行叫做都可以儲下錢
但係其實真係唔夠用嚟買樓結婚,當兩個人儲到50萬做首期都只可以買舊樓/好細嘅單位
結完婚如果租樓嘅話就算我肯我未來老婆都未必制
雖然而家都多咗人揀住月租酒店,但係始終都覺得要住喺民居先安樂
結咗婚又唔想同屋企人住,覺得冇乜自己已經成家立室嘅感覺…
我真係覺得呢個年代未夠30歲就可以結婚嘅人真係好勁,到底佢哋係點樣可以做到30歲就可以儲到首期錢又可以唔使每個月節衣縮食

奉子成婚,大有人在,喲後生性能力都好勁

三十歲兩公婆每人月搵大約四萬好普遍,足夠結婚生小朋友!

計漏左求婚戒指
你老婆搭車時戴住隻4卡 E色 幾咁威威

梗有呢種人架

引用:
原帖由 我的第一日 於 2021-11-18 12:20 PM 發表
但係其實真係唔夠用嚟買樓結婚,當兩個人儲到50萬做首期都只可以買舊樓/好細嘅單位
雖然而家都多咗人揀住月租酒店,但係始終都覺得要住喺民居先安樂
我真係覺得呢個年代未夠30歲就可以結婚嘅人真係 ...
大L把十幾廿歲MK仔MK妹屈老竇間公屋床位啤大個肚,簽個紙結婚生埋又離婚,做齊都未有耐三十。一樣有。人生冇單一玩法。

引用:
原帖由 arbut0419 於 2021-11-18 08:54 PM 發表
計漏左求婚戒指
戴4卡E色多數有車,除非嗰粒崩花爛歪到極至😅

大部份朋友都係30歲前結婚,30歲前生第一個小朋友

引用:
原帖由 我的第一日 於 2021-11-18 12:20 PM 發表
人哋老豆老母大把$冇得恨

引用:
原帖由 球皇美斯騎住C朗 於 2021-11-19 01:58 PM 發表

戴4卡E色多數有車,除非嗰粒崩花爛歪到極至😅
我係少數果類...

附件

IMG_6083.JPG(546.2 KB)

2021-11-19 06:06 PM

引用:
原帖由 arbut0419 於 2021-11-19 06:01 PM 發表

我係少數果類...
咁一定係有$得黎又低調嗰種👍

鑽石戒指, 梗係要帶D Color ,   1.1 卡以上啦, 保值呀年年升。

引用:
你都ON9, 大把人有父幹母幹, 亦大把人揀啱路, 入政府做公務員等.

引用:
原帖由 arbut0419 於 2021-11-18 20:54 發表
計漏左求婚戒指
乘客以為係水晶咋。

未到30歲結婚多數係女,佬好少。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]