• 瀏覽: 1,395
  • 回覆: 10
我們要知道,我們一生中要碰到很多人。
他們有的人只是走個片場留下腳印。證明來過,有的給你開了扇窗或是裝上了扇門給你留下了深刻的影響。有的讓你足以難忘。不是每一個人都能陪我門走到最後,我門該忘還是得忘,該生活還是得生活。不能總活再過去,我們要前看。因為生活很美好,有很多東西讓我門去期待。陪伴你們的人也在路上。

完全贊同,捨得捨得有舍才有得

回覆 引用 TOP

一生咁多人。個個都留咪好唔得閒。
鍾意嘅咪俾佢留低,唔鍾意嘅就唔使就佢踢走佢

引用:
原帖由 dickinson1020 於 2020-9-26 03:46 PM 發表

一生咁多人。個個都留咪好唔得閒。
鍾意嘅咪俾佢留低,唔鍾意嘅就唔使就佢踢走佢
問題係,鍾意既離開你,點算?

引用:
原帖由 紂王馬 於 2020-9-28 02:57 PM 發表

問題係,鍾意既離開你,點算?
如果真係咁鍾意,就應該要令佢從投你嘅懷抱,正如我都重新追回我內子幾十年前

引用:
原帖由 dickinson1020 於 2020-9-28 03:24 PM 發表

如果真係咁鍾意,就應該要令佢從投你嘅懷抱,正如我都重新追回我內子幾十年前
對,但錯失太多,對方已經移情,仲應該點樣追?
除了等....

回覆 引用 TOP

你與星辰皆過客

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 唐寧楓 於 2020-9-21 02:15 AM 發表

我們要知道,我們一生中要碰到很多人。
他們有的人只是走個片場留下腳印。證明來過,有的給你開了扇窗或是裝上了扇門給你留下了深刻的影響。有的讓你足以難忘。不是每一個人都能陪我門走到最後,我門該忘還是得忘,該生活還是得生活。不能總活再過去,我們要前看。因為生活很美好,有很多東西讓我門去期待。陪伴你們的人也在路上。 ...
樓主要加油

回覆 引用 TOP

好難講,有啲人相愛好多次才能找到真愛。

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]