• 瀏覽: 928
  • 回覆: 14
來來去去承諾都係錢作怪,我沒錢唔敢再拍拖,傷了人地傷埋自己,目前我慢慢放下

熱賣及精選
記得加多句性格不合

回覆 引用 TOP

錢係解決兩人一啲煩惱,唔係兩人一齊的原因
因錢一齊衰啲講叫買春買幸福

回覆 引用 TOP

錢唔系萬能,但系生活冇錢真嘅再愛都會變得坎坷!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bettry 於 2020-10-11 08:44 PM 發表

來來去去承諾都係錢作怪,我沒錢唔敢再拍拖,傷了人地傷埋自己,目前我慢慢放下
正常打工生活都可算係有啲錢使,唔明你點解完全冇錢?如果對方要求高咪搵過第二個囉。

引用:
原帖由 東方珍珠 於 2020-10-17 04:39 PM 發表

正常打工生活都可算係有啲錢使,唔明你點解完全冇錢?如果對方要求高咪搵過第二個囉。
梗有一個肯陪樓主食M記的好女仔。

別去輕易否定自己
你擁有你的天地
沒人能夠把你定義
快樂才是真諦
引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2020-10-17 05:48 PM 發表

梗有一個肯陪樓主食M記的好女仔。
明白,我都希望佢有好女仔同美好嘅人生

引用:
原帖由 東方珍珠 於 2020-10-17 06:00 PM 發表

明白,我都希望佢有好女仔同美好嘅人生
拍拖,睇個女仔肯唔肯接受窮窮地既生活,最緊要手鬆啲既時間買返一兩件首飾,氹下佢。女人無條鏈仔,戒指仔點知你愛佢?

結婚,係兩個家族的事。
乜都要錢啦,沒有麵包的愛情好難生存。

別去輕易否定自己
你擁有你的天地
沒人能夠把你定義
快樂才是真諦
引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2020-10-17 06:08 PM 發表

拍拖,睇個女仔肯唔肯接受窮窮地既生活,最緊要手鬆啲既時間買返一兩件首飾,氹下佢。女人無條鏈仔,戒指仔點知你愛佢?

結婚,係兩個家族的事。
乜都要錢啦,沒有麵包的愛情好難生存。 ...
咁樣咩,我睇得呢啲事好平淡,我亦都好平淡嘅人生,幫我比對方嘅家境好嘅事我又唔會咁計較,我反而最計較佢嘅品性。

其實就是錢開路,一路綠燈,人開路荊棘叢生。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 東方珍珠 於 2020-10-17 06:12 PM 發表

咁樣咩,我睇得呢啲事好平淡,我亦都好平淡嘅人生,幫我比對方嘅家境好嘅事我又唔會咁計較,我反而最計較佢嘅品性。
珍珠版友,介唔介意話我知你係師兄定師姐?

別去輕易否定自己
你擁有你的天地
沒人能夠把你定義
快樂才是真諦
引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2020-10-19 11:24 PM 發表

珍珠版友,介唔介意話我知你係師兄定師姐?
冇問題我是女的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 東方珍珠 於 2020-10-17 06:12 PM 發表

原來係師姐

品德都係首選,其次我覺得係上進心。

跟著個無上進心既男人,女人痛苦一世。

別去輕易否定自己
你擁有你的天地
沒人能夠把你定義
快樂才是真諦
引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2020-10-19 11:58 PM 發表

原來係師姐

品德都係首選,其次我覺得係上進心。

跟著個無上進心既男人,女人痛苦一世。
明白啊,我覺得對方品性純良有良心唔會壞得去邊,相反牛精佬又脾氣暴躁,一有意見唔同擲刀擲叉唔知點算

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]