• 瀏覽: 6,780
  • 回覆: 107
一齊一年左右, 同男友分手幾天...
每次嗌交佢都不會氹我
每次都係我搵返佢

佢最鐘意四處唱佢買過D咩俾我,講完又講, 我話俾返$佢,佢又話唔洗...
佢仲成日要強調自己唔係呃我上床 (因為我表明唔肯,覺得想結婚後)
除左送下小禮物(可能係佢眼中好大,因為佢要四處唱), 佢基本上唔會理我, 我病到入院佢都會理, 每次佢會話佢訓左, 下次先陪我..

我應該放棄? 定再搵返佢? 佢係愛我定玩我?

熱賣及精選
引用:
原帖由 grace1grace 於 2020-5-26 02:26 PM 發表

每次嗌交佢都不會氹我
每次都係我搵返佢

佢最鐘意四處唱佢買過D咩俾我,講完又講, 我話俾返$佢,佢又話唔洗...
佢仲成日要強調自己唔係呃我上床 (因為我表明唔肯,覺得想結婚後)
除左送下小禮物(可能係佢眼中好大,因為佢要四處唱), 佢基本上唔會理我, 我病到入院佢都會理, 每次佢會話佢訓左, 下次先陪我..

我應該放棄? 定再搵返佢? 佢 ...
嗌交都唔氹返你?!
病到入院都唔搵你?!
你真係要諗清楚呢個人有幾愛你!
搵男朋友,要搵一個好錫好錫自己既人,
要關心你,包容你,願意為你負出,
寧願暫時無,都唔可以隨意搵一個!

引用:
原帖由 P8MAX 於 2020-5-26 03:37 PM 發表

嗌交都唔氹返你?!
病到入院都唔搵你?!
你真係要諗清楚呢個人有幾愛你!
搵男朋友,要搵一個好錫好錫自己既人,
要關心你,包容你,願意為你負出,
寧願暫時無,都唔可以隨意搵一個! ...
係呀, 我試過入院/睇醫生/我媽急事入院, 佢從來冇陪過, 次次只係話: sorry訓左, 下次陪
試過約會8點, 發燒係街等佢, 但打俾佢n次都唔聽, 失蹤左, 第日話: sorry訓左
我媽急事入院, 我好緊張哭住打俾佢, 佢又失蹤左, 第日話: sorry訓左
好多好多類似事件發生過....

佢話佢好愛我, 因為肯買野俾我, 所以係愛先會咁做喎?

引用:
原帖由 grace1grace 於 2020-5-26 04:24 PM 發表

係呀, 我試過入院/睇醫生/我媽急事入院, 佢從來冇陪過, 次次只係話: sorry訓左, 下次陪
試過約會8點, 發燒係街等佢, 但打俾佢n次都唔聽, 失蹤左, 第日話: sorry訓左
我媽急事入院, 我好緊張哭住打俾佢, 佢又失蹤左, 第日話: sorry訓左

佢話佢好愛我, 因為肯買野俾我, 所以係愛先會咁做喎? ...
鍾意一個人,係會為佢著想,想對方開心,但呢個男朋友完全做唔到。
物質點可以代表愛你,仲要送完野比你周圍講,真心送野比人,係唔需要周圍講,唔駛周圍應叻,只要女朋友收到就夠

引用:
原帖由 P8MAX 於 2020-5-26 04:48 PM 發表

鍾意一個人,係會為佢著想,想對方開心,但呢個男朋友完全做唔到。
物質點可以代表愛你,仲要送完野比你周圍講,真心送野比人,係唔需要周圍講,唔駛周圍應叻,只要女朋友收到就夠 ...
你講得好有道理...聽完真係哭左出來...

有次我電話壞左1個月, 佢用分期買俾我, 買完佢立即打俾朋友講...搞到我都唔好意思收..(佢話用左$係我身上=愛我)
分手時我想掉左去, 佢就叫我俾返佢, 但我好傷心, 所以掉了(呢點可能佢又覺得我錯, 但我覺得佢真係傷我太深)

其實仲有樣野好怪, 佢會係wtsapp/wechat果d同好多唔同女仔傾計, 成日同人講hello, 不過冇女仔想理佢。我因此而唔開心, 佢反而好大聲話佢只係傾計, 乜咁都唔得? 我冇反駁, 從此由佢咁做, 睇到當睇唔到...

另外係佢一定要我weekday請假才可以見佢, weekend佢會好好心話叫我留俾家人..我d年假就係咁請來見佢..

其實佢係愛我定玩我?

引用:
原帖由 grace1grace 於 2020-5-26 05:23 PM 發表

有次我電話壞左1個月, 佢用分期買俾我, 買完佢立即打俾朋友講...搞到我都唔好意思收..(佢話用左$係我身上=愛我)
分手時我想掉左去, 佢就叫我俾返佢, 但我好傷心, 所以掉了(呢點可能佢又覺得我錯, 但我覺得佢真係傷我太深)

其實仲有樣野好怪, 佢會係wtsapp/wechat果d同好多唔同女仔傾計, 成日同人講hello ...
送部電話比你,分手時竟然想攞返!!!真係太小家,呢D唔係叫送,係叫借!
Weekend都唔陪你,你都知道鍾意極你都有限啦,仲要諗到個咁好既藉口,真係服佢。

引用:
原帖由 P8MAX 於 2020-5-26 05:35 PM 發表

送部電話比你,分手時竟然想攞返!!!真係太小家,呢D唔係叫送,係叫借!
Weekend都唔陪你,你都知道鍾意極你都有限啦,仲要諗到個咁好既藉口,真係服佢。 ...
我以為佢唔想浪費, 所以咁講。算了, 我都掉左, 就浪費啦, 唔想見到!!!

佢好多野都有好好藉口, 所以我從不反駁。但我心知佢有問題, 只係講唔出咩問題, 因為佢會話佢好為我, 例如買野俾我/食飯俾$等...

但今次我已經提早一晚同左佢講我第2日要睇醫生, 佢第二日都係扮唔知+訓教+陪家人, 仲問返我轉頭: 我同緊我爸爸出去食野, 姐係你想我掉低佢? 轉個頭佢又話約左其他家人..

我好難受, 所以我真係忍無可忍講左分手😖😢

引用:
原帖由 grace1grace 於 2020-5-26 05:48 PM 發表

我以為佢唔想浪費, 所以咁講。算了, 我都掉左, 就浪費啦, 唔想見到!!!

佢好多野都有好好藉口, 所以我從不反駁。但我心知佢有問題, 只係講唔出咩問題, 因為佢會話佢好為我, 例如買野俾我/食飯俾$等...

但今次我已經提早一晚同左佢講我第2日要睇醫生, 佢第二日都係扮唔知+訓教+陪家人, 仲問返我轉頭: 我同緊我爸爸出去食野, 姐係你想我掉低佢? 轉個頭佢又話 ...
做得啱,無謂再浪費時間係佢度,
唔想陪你就永遠都有藉口,都無謂同佢駁,搵一個更愛你啦

引用:
原帖由 grace1grace 於 2020-5-26 02:26 PM 發表

每次嗌交佢都不會氹我
每次都係我搵返佢

我應該放棄? 定再搵返佢? 佢 ...
您男友幾大?
屋企做大定做細?
拉囝通常太懂得照顧別人呢

引用:
原帖由 grace1grace 於 2020-5-26 04:24 PM 發表

佢話佢好愛我, 因為肯買野俾我, 所以係愛先會咁做喎? ...
是他追求妳嗎?
還是兩情相悅走在一起?

引用:
原帖由 grace1grace 於 2020-5-26 05:23 PM 發表

其實仲有樣野好怪, 佢會係wtsapp/wechat果d同好多唔同女仔傾計, 成日同人講hello ...
有 d 人自細比屋企人教化,
凡事屋企人行先,就算老婆都大唔過屋企人,
如果他屋企係咁教佢,佢既行為才會合理化一點,但下下屋企人大晒,做老婆女友都好辛苦。

引用:

「試過入院/睇醫生/我媽急事入院, 佢從來冇陪過, 次次只係話: sorry訓左, 下次陪
我媽急事入院, 我好緊張哭住打俾佢, 佢又失蹤左, 第日話: sorry訓左」

99%玩你,1%唔愛你,建議你放棄

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 aman 於 2020-5-26 07:01 PM 發表

您男友幾大?
屋企做大定做細?
拉囝通常太懂得照顧別人呢
拉囝俾人就慣就聽過,好明顯佢前度對佢生世都唔理,唔好害樓主啦!

引用:
原帖由 aman 於 2020-5-26 07:09 PM 發表

有 d 人自細比屋企人教化,
凡事屋企人行先,就算老婆都大唔過屋企人,
如果他屋企係咁教佢,佢既行為才會合理化一點,但下下屋企人大晒,做老婆女友都好辛苦。 ...
家人行先同不顧老婆生世係兩碼子既事,除非佢家人係教佢糟蹋人哋個女

孝順還孝順,但係你要入院就係講緊測人之心(人生),咁冇人性就唔好同呢個人一齊啦

回覆 引用 TOP

睇左你回人地貼:
買野都強調?
生日都唔記得?
分手都推波俾你?
你醒未?

你入院,佢訓教?
你病,佢同家人食飯?要食24小時?

有人性都唔會咁,你知?速逃啦!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]