• 瀏覽: 1,622
  • 回覆: 39
  • 追帖: 1
閨蜜約我去食飯,食飯時一大台人,前一個小時才知系其中一閨蜜生日,大家都準備了手信🎁,就我一個人冇,感覺很尷尬。
有人送了花,蛋糕~我手空空進去了😂😂😂
回家后我畀佢發了一個利是,大家有遇見過咁嘅情況咩?

熱賣及精選
引用:
原帖由 樓下委屈的朋友 於 2021-4-11 11:08 AM 發表

閨蜜約我去食飯,食飯時一大台人,前一個小時才知系其中一閨蜜生日,大家都準備了手信🎁,就我一個人冇,感覺很尷尬。
你埋左張單佢咪算囉

引用:
原帖由 ttggyyhhnn 於 2021-4-11 01:01 PM 發表

你埋左張單佢咪算囉
😂唔好嘅,佢都已經去買了

閨蜜生日你都唔記得,你都好無心肝喎。

引用:
原帖由 天涯地角 於 2021-4-11 09:40 PM 發表

閨蜜生日你都唔記得,你都好無心肝喎。
佢定個包廂喊我食飯,食飯前一個小時我才想起,我唔系一個記得住別人生日嘅人

引用:
原帖由 樓下委屈的朋友 於 2021-4-11 10:30 PM 發表

佢定個包廂喊我食飯,食飯前一個小時我才想起,我唔系一個記得住別人生日嘅人
今時今日唔使自己記既,將所有要做既野,要記既野輸入手機,到時到候手機會提你。

引用:
原帖由 天涯地角 於 2021-4-11 10:36 PM 發表

今時今日唔使自己記既,將所有要做既野,要記既野輸入手機,到時到候手機會提你。
我老豆老母生日都記唔住具體邊一天,我才唔好記住閨蜜嘅具體時間,知四月里就好了

引用:
原帖由 樓下委屈的朋友 於 2021-4-11 10:45 PM 發表

我老豆老母生日都記唔住具體邊一天,我才唔好記住閨蜜嘅具體時間,知四月里就好了
老豆老母生日都記唔得邊日,咁又離譜啲,善用你既手機啦。

引用:
原帖由 天涯地角 於 2021-4-11 10:56 PM 發表

老豆老母生日都記唔得邊日,咁又離譜啲,善用你既手機啦。
嘻嘻,每次生日都會大餐,我只記得月份,到時我就會感受到佢哋生日

引用:
原帖由 樓下委屈的朋友 於 2021-4-11 11:02 PM 發表

嘻嘻,每次生日都會大餐,我只記得月份,到時我就會感受到佢哋生日
即係每次爸爸媽媽生日都係佢地自己搞慶生,你從無主動為佢地搞慶生!
唉!你真係!...........

引用:
原帖由 天涯地角 於 2021-4-11 11:07 PM 發表

即係每次爸爸媽媽生日都係佢地自己搞慶生,你從無主動為佢地搞慶生!
唉!你真係!...........
我有時會畀錢,老豆老母都唔好,體諒我賺錢辛苦,我就買手信了

引用:
原帖由 樓下委屈的朋友 於 2021-4-11 11:08 AM 發表

多數會夾好一份禮物,不會個別送吧

無。。。一般請食飯都會問咩事請。。。

Oman~
引用:
原帖由 karenchan 於 2021-4-12 11:35 AM 發表

多數會夾好一份禮物,不會個別送吧
送花蛋糕嘅比較多,我食完飯回家路上畀佢發了個利是,本想算了,睇大家都買了嘢,實喺唔好意思,佢本就系一個心思細膩嘅女子,擔心佢想多

引用:
原帖由 卜卜星 於 2021-4-12 11:42 AM 發表

無。。。一般請食飯都會問咩事請。。。
我哋閨蜜每個月都會聚一聚食飯,呢次佢突然提前二天通知訂個包廂,我只系有點奇怪,冇多想

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]