• 瀏覽: 7,671
  • 回覆: 19
無意中睇到呢篇報導, 覺得入面講個個工程師都真係算係女性既典範
由做model變到做地盤 一手一腳咁捱間公司返黎 仲要20歲就有自己公司
真心講今時今日係香港要創業真係好難 何況要搵到錢
白手興家呢d真係好勁 比著我真係投哂降
無錢邊敢學人講咩理想夢想 所以35歲既我都係死死地氣係度做個打工仔就算

附件

1.JPG(61.07 KB)

2018-10-12 04:53 PM

其實宜家好多女人都好叻,獨立自主。
尤其係大陸女人,有唔少自己同幾個姐妹夾份做生意搵到有車有樓有錢。
比較無咁進取,會供會去放款俾人哋,當然佢哋係有認識同門路。
就算做個打工仔,都可以好有成就㗎,千祈唔好睇小自己呀。
引用:
原帖由 jennie000 於 2018-10-12 04:53 PM 發表

無意中睇到呢篇報導, 覺得入面講個個工程師都真係算係女性既典範
由做model變到做地盤 一手一腳咁捱間公司返黎 仲要20歲就有自己公司
無錢邊敢學人講咩理想夢想 所以35歲既我都係死死地氣係度做個打工仔就算 ...

由始至終閣下的言論都虛無飄渺.一丁點實質證據也提供不出來.似夢囈多過舉證.
或者等你真有實證(或瞓醒)再來吧
引用:
原帖由 jennie000 於 2018-10-12 04:53 PM 發表

無錢邊敢學人講咩理想夢想 所以35歲既我都係死死地氣係度做個打工仔就算 ...
其實而家好多人在職創業,你睇下青創果班

回覆 引用 TOP

吹咋 表面野

回覆 引用 TOP

靠自己一手一腳捱出黎, 真係勁. 

回覆 引用 TOP

Gd

回覆 引用 TOP

响我面前搬五十袋廿公斤,我切乜都得

回覆 引用 TOP

捱得有Q用

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-10-12 06:04 PM 發表

其實宜家好多女人都好叻,獨立自主。
尤其係大陸女人,有唔少自己同幾個姐妹夾份做生意搵到有車有樓有錢。
比較無咁進取,會供會去放款俾人哋,當然佢哋係有認識同門路。
就算做個打工仔,都可以好有成就㗎,千祈唔好睇小自己呀。

...
講得好,自己爭氣先得嫁,一味要人幫呀!

回覆 引用 TOP

溝得到就發達呢, 肯唉得,又低層做起

回覆 引用 TOP

年少可以是英雄...年老也可以是癡漢~

棄掉昨天的煩惱,享受今天的快樂,計畫明天的幸福......

回覆 引用 TOP

model相做乜要遮面? 唔見得人咩?

引用:

茘致

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]