• 瀏覽: 12,804
  • 回覆: 80
講小小背景,大家其實係中學同學,不過佢係中六先轉校入來(小妹個陣仲係考a level)
但因為不同班,佢理我文,所以0交集,不過中六得2班,大家都知道對方存在。
到畢業大家都不會有任何聯絡,直至4年前我係舊公司番工,lunch time岀去竟然撞到佢,我地就say hi交換fb,純粹識番個舊同學,無其他原因,個陣我都仲有男朋友。
之後我2年前又轉左公司,就變左日日都要坐mtr番工,我地又撞到,大家都知番工時間地鐵d班次好密,又好多卡車,但我地連續撞左一個月,到最後都有交換電話,佢做it,我又咁岩想買電腦就借d意搵佢,個陣我已經同ex分手了,我買到之後話多謝佢好意想請佢食飯,但佢拒絕了,咁我就唯有算數無再將佢放上心,同埋佢話轉左工作模式所以我地無撞到啦,
大家都係係fb講下生日快樂,新年快樂個d行野就算。
到今年3月我去左日本有post相係fb,佢突然whatsapp我話日本好似地震,叫我小心d同埋問我幾時番,之後大家就有開始傾下whatapp。
我frd買到5月天飛,點知撞正佢要岀trip變相無人陪我睇,我就隨口問下佢有無興趣,點知佢話ok,我個刻好開心同埋做左d好老套的事,就係問番d舊同學打探佢d野,例如有無拍拖之類,我聽番來係佢竟然仲係a0,哈哈。
之後到睇5月天個日,我地睇頭場,個日我係真正對佢超有好感,佢非常暖男,好細心,佢帶齊水,紙巾,遮所有野,根本上一句佢就會送上,我地有買左d小食入去食,收工太趕食完佢好主動幫我收好囇d垃圾,之後地鐵好多人加上我又矮握不到扶手,佢主動捉住我,叫我小心唔好跌,仲有散場人個陣又會叫我企佢前面,如果見到有人逼埋黎佢會幫我用手擋一擋,真係暖到爆炸。
我講比d frd聽都話我地個晚d行為有點曖昧,但我又覺得佢會不會係岀於Gentlemen呢,因為睇完show之後呢幾日佢無whatsapp過我,到底佢係真係唔識同人相處定係其實佢對我無特別呢?
我想倒追又應該點做好呢?求大家意見

熱賣及精選
佢都做到好明顯,應該都係對你有好感。既然如此,點解你唔主動whatsapp佢,而要等佢搵你呢?可能佢見嗰晚做咗咁多嘢,但你好似冇乜特別表示,搞到佢好迷茫。不如你問下佢做咩睇完concert之後冇哂聲氣?

回覆 引用 TOP

幸福要自己爭取既,唔好估估下啦,主動出擊啦衰左唔緊要,至少無悔呀,盡左力。有時機會錯過左就錯過左,支持你樓主!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kiki611527 於 2019-5-7 09:38 PM 發表

講小小背景,大家其實係中學同學,不過佢係中六先轉校入來(小妹個陣仲係考a level)
但因為不同班,佢理我文,所以0交集,不過中六得2班,大家都知道對方存在。
到畢業大家都不會有任何聯絡,直至4年前我係舊公司番工,lunch time岀去竟然撞到佢,我地就say hi交換fb,純粹識番個舊同學,無其他原因,個陣我都仲有男朋友。
之後我2年前又轉左公司,就變左日日都要坐mtr番工,我地又撞到,大家 ...
佢攞明是超級5月天fans啦利申:我都係⋯⋯自己買唔到飛,見到妳有仲要頭場所以應約,妳請睇5月天演唱會,佢就超開心,所以自然做下溫暖男報答妳

引用:
原帖由 kiki611527 於 2019-5-7 09:38 PM 發表

之後我2年前又轉左公司,就變左日日都要坐mtr番工,我地又撞到,大家 ...
3x仲係a0
睇到你想請佢食飯
佢refuse
已經覺得佢係hehe

彩虹憍再會, 延續未完情
領養請在面書搜尋Olausen Lisa
主動出擊,至少無侮

回覆 引用 TOP

你諗多左

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 billyfung11 於 2019-5-7 11:29 PM 發表

3x仲係a0
睇到你想請佢食飯
佢refuse
已經覺得佢係hehe
我之前對一個男同事有D好感,以我所知,佢只係拍過一次拖,仲要散咗好耐。我想約佢食餐飯,佢都婉拒,之後仲避我,但我肯定佢唔係hehe
PS:我自己都係A0,但我肯定唔係lesbian

中意就去做喇

回覆 引用 TOP

黎到呢個階段, WHATSAPP只能算係通訊工具, 類似打電話咁,
但就唔能夠旨望可以靠WHATSAPP增進感情了,
所以大膽D直接約對方約會啦.

回覆 引用 TOP

如果我冇睇錯佢應該係gay 的

回覆 引用 TOP

諗咁多做乜丫。。。條件注定一砌

po相上黎先有得討論。。。

回覆 引用 TOP

試吓無仿

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Ladygrey2046 於 2019-5-8 10:28 AM 發表

我之前對一個男同事有D好感,以我所知,佢只係拍過一次拖,仲要散咗好耐。我想約佢食餐飯,佢都婉拒,之後仲避我,但我肯定佢唔係hehe
PS:我自己都係A0,但我肯定唔係lesbian ...
你係身材豐滿的女仕

彩虹憍再會, 延續未完情
領養請在面書搜尋Olausen Lisa

回覆 引用 TOP

多謝大家意見~~
我諗佢唔係HEHE,讀中學個陣有聽過佢有鍾意其中1個女同學~~
不過佢自己都會叫自己係宅男!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]