• 瀏覽: 2,625
  • 回覆: 9
本主題由 YanNessIsMe 於 2020-1-25 10:39 PM 關閉
如3~4個朋友仔一齊出黎行街/睇戲/食飯, 朋友A次次都要坐中間或入面(即唔坐走廊位), 而次次都要求我同佢換位, 如我拒絕就被說衰人/賤人咁, 而其他朋友仔見狀就會"不如我同你換位la", 但朋友A又會說"唔洗唔洗, 我坐呢度得了"

你地有冇呢d朋友?!

引用:
原帖由 chattingup 於 2019-10-12 10:27 AM 發表

如3~4個朋友仔一齊出黎行街/睇戲/食飯, 朋友A次次都要坐中間或入面(即唔坐走廊位), 而次次都要求我同佢換位, 如我拒絕就被說衰人/賤人咁, 而其他朋友仔見狀就會"不如我同你換位la", 但朋友A又會說"唔洗唔洗, 我坐呢度得了"

你地有冇呢d朋友?! ...
里d我唔會叫佢做朋友

回覆 引用 TOP

你朋友小學畢業未?咁幼稚嘅

回覆 引用 TOP

公主

回覆 引用 TOP

佢似係針對你喎, 呢D唔係朋友啦, 飯腳來姐.

引用:
原帖由 橙色膠袋 於 2019-10-17 10:04 PM 發表

佢似係針對你喎, 呢D唔係朋友啦, 飯腳來姐.
同另一朋友講過呢個問題, 被說計較但其實我都唔想計較

就系搞针对啦。。。。
甘米去游路边d位咯。。买入d就無所谓啦。。。
甘都叫朋友? 玩野啊。问下咯。。

Oman~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chattingup 於 2019-10-24 05:06 PM 發表

同另一朋友講過呢個問題, 被說計較但其實我都唔想計較
另一朋友好明顯係同一伙啦, 但又要扮好人咁, 唔直接講話擺明係針對你啦.
下次你唔好Join佢地, 睇下會唔會輪到另一個朋友咁被對待囉.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chattingup 於 2019-10-12 10:27 AM 發表

你地有冇呢d朋友?! ...
呢d唔係朋友

再見了.........

回覆 引用 TOP

好彩我無呢d朋友

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]