• 瀏覽: 4,322
  • 回覆: 22
本主題由 YanNessIsMe 於 2020-1-25 10:37 PM 關閉
心中有幾個選擇,lily cup one, fun cup, 月釀杯

之前係淘寶買左過,用後感一般,這次俾多次機會外國牌子.…

用M巾pp有皮膚敏感,煩惱中

熱賣及精選
JM們分享下

回覆 引用 TOP

唔好買淘寳la 放入敏感部位既安全d好
我用緊FemmyCycle 既亞洲女士尺寸 1年幾
已經好上手 可能價錢你會覺得貴少少($2xx-$3xx) 但有保證同可以用好耐
一開始用會難d 放入去,但係佢好在個底有個圈圈 易拎出黎,同埋有防漏
我覺得我流量都算多,但呢個size已經好適合我
都幾推介

好用過m巾咩

回覆 引用 TOP

我個人覺得月經杯好用d啊
因爲坐低起身唔會feel到排山倒海既感覺實在太爽
訓教幾反訓都唔會漏好安全

回覆 引用 TOP

用緊moon cup,超好用!

我日用lily,夜用Femmy cycle,用咗只覺相逢恨晚

回覆 引用 TOP

我用緊Super Jennie,可以話唔錯。

但M黎第2/3日既夜晚,要用pad因為都會有漏情況 .... 

係第1/4/5日先可以頂到全日返工唔洗倒 .... 香港廁所真係有啲麻煩!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Janji123 於 2018-12-24 12:22 PM 發表

用緊moon cup,超好用!
系邊到買?

引用:
原帖由 VAN00 於 2019-1-16 02:36 PM 發表

系邊到買?
moon cup好多地方都有得賣,我係一間sex toy店到買的,叫Kiss 2 me。
但士多個啲都有得買架

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 shortcorgi151 於 2018-12-24 10:17 AM 發表

唔好買淘寳la 放入敏感部位既安全d好
我用緊FemmyCycle 既亞洲女士尺寸 1年幾
已經好上手 可能價錢你會覺得貴少少($2xx-$3xx) 但有保證同可以用好耐
一開始用會難d 放入去,但係佢好在個底有個圈圈 易拎出黎,同埋有防漏
我覺得我流量都算多,但呢個size已經好適合我
都幾推介 ...
我都係用佢,係舒服嘅
容量大得嚟又完全feel唔到
不過嘅外面嘅廁所整會好lai hea

回覆 引用 TOP

用左一排lily cup感覺係唔錯,起碼返工出街唔洗成日去換但唔知係咪放得唔夠深,好似頂住頂住咁

回覆 引用 TOP

唔敢用 感覺上都係用傳統比較好

回覆 引用 TOP

moon cup👍用咗年幾
亞洲女士用佢細size ok (2個size )
好方便唔會漏,特別係瞓覺
上班就lunch 洗一次,放工洗一次
有d人就話6-8個鍾都無問題,我自己就多數4-6小時洗一次
每晚&每朝都用清潔片浸20分鐘再用
不過唔係人人接受到

世界太大
時間太少
為著把夢想實現
努力找旅費上路

回覆 引用 TOP

我用緊月釀杯標準杯,用咗一個經期。唔使再為驚漏M而顧住顧住,嚟M個人都冇咁燥。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]