• 瀏覽: 1,775
  • 回覆: 13
本主題由 YanNessIsMe 於 2020-1-25 10:44 PM 關閉
單身想點就點,無人會話你係人哋老婆阿媽應該要點、點、點 !

有冇 ladies 好怕面對結婚生仔嗰種責任 & 壓力?

仲要面對男方父母親朋戚友 .... 好Q煩 ....

熱賣及精選
當年免強結婚現在又後悔無餘地。
三思

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Aoki 於 2019-6-29 11:53 PM 發表

仲要面對男方父母親朋戚友 .... 好Q煩 .... ...
單身都會俾好多人話老姑婆架喎

再見了.........

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Aoki 於 2019-6-29 11:53 PM 發表

仲要面對男方父母親朋戚友 .... 好Q煩 .... ...
其實大把男人拍拖但唔想結婚!
結婚的責任&壓力男人比女人大得多!

引用:
原帖由 45男 於 2019-6-30 09:14 PM 發表

其實大把男人拍拖但唔想結婚!
結婚的責任&壓力男人比女人大得多!
男女一樣,男既40幾結都得,女既都收經無得生,到時又比人嫌年紀大無得生揾個後生,女既有得簡都想玩多十年,只係身體結構唔容許

引用:
原帖由 iammacdonald 於 2019-6-30 09:25 PM 發表

男女一樣,男既40幾結都得,女既都收經無得生,到時又比人嫌年紀大無得生揾個後生,女既有得簡都想玩多十年,只係身體結構唔容許
其實好多男人唔一定想生仔,咁如果有樓有車的,當然好多都想生!

單身又有壓力,結婚後又有壓力

呢個世界唔係錢就係性

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 45男 於 2019-6-30 09:29 PM 發表

其實好多男人唔一定想生仔,咁如果有樓有車的,當然好多都想生!
都識過有男初初話唔生,到老婆年紀大黎話好想生,中話唔生揾第個生,女人過左黃金期邊有咁易有,男人50都可以生
女人天生要安全感需要保障,婚姻始終有一定保障作用,錢又好物質又好闗係又好,好多人唔結婚一耐基本上都分手咁濟,甩得乾脆

引用:
原帖由 iammacdonald 於 2019-6-30 09:49 PM 發表

都識過有男初初話唔生,到老婆年紀大黎話好想生,中話唔生揾第個生,女人過左黃金期邊有咁易有,男人50都可以生
女人天生要安全感需要保障,婚姻始終有一定保障作用,錢又好物質又好闗係又好,好多人唔結婚一耐基本上都分手咁濟,甩得乾脆 ...
如果同男方結左婚,佢搵第二個女人,咁離婚分佢身家佢都大傷原氣...
男人50都可以生,無錯。不過唔一定睇到孩子中學畢業...
咁如果其中一方好想結,咁唔結婚的確會分手,不過都有些情侶一提結婚就分手...

女人通常好恨嫁就真

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 45男 於 2019-6-30 10:02 PM 發表

如果同男方結左婚,佢搵第二個女人,咁離婚分佢身家佢都大傷原氣...
男人50都可以生,無錯。不過唔一定睇到孩子中學畢業...
咁如果其中一方好想結,咁唔結婚的確會分手,不過都有些情侶一提結婚就分手... ...
所以我話男女其實一樣大壓力,分身家男人係好好傷,亦都有好大責任,但個天亦比多佢好耐黃金期同身體構造,女人就無,大家有好有唔好
男人50揾過個比女人50既機會大好多,除非個女人有賺錢能力,唔係物質野對佢大年紀既係唯一保障,如果有得簡我諗女人寧願多廿年黃金期都唔會簡錢

回覆 引用 TOP

我有覺得生仔係壓力,但又覺得一定要生,好矛盾

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]