• 瀏覽: 3,320
  • 回覆: 16
我本身毛孔有少少粗大,
又有少少痘痘嘅凹凸洞,
上粉,上遮瑕都會卡住,
上完妝都唔覺皮膚變得光滑咗,
因為呢樣嘢都令我苦惱咗好耐,
平時化妝可以點樣遮得好啲,
令皮膚望落好啲?

回覆 引用 TOP

我覺得要皮膚靚要靠內外一起,外就是要多d用補濕 mask,補濕面霜,內就是食多d水果,避免食煎炸,辣等剌激食物,咁樣皮膚就會滑滑靚靚

回覆 引用 TOP

毛孔粗大, 痘坑痘印呢啲要想治癒重係需要好長時間嘅, 平時注意臉部清潔, 可以定期用清潔面膜, 護膚品注意保水保濕, 盡量把皮膚較好比較好 D, 上妝都更服帖

回覆 引用 TOP

補濕同要慢慢印

回覆 引用 TOP

先用d修飾妝前乳遮一遮先, 再用遮瑕膏遮得唔得啊? 不過如果太凹凸都係會遮唔得晒

毛孔很大,同問

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 安妮兒 於 2019-8-6 10:32 AM 發表

先用d修飾妝前乳遮一遮先, 再用遮瑕膏遮得唔得啊? 不過如果太凹凸都係會遮唔得晒
你呢個方法 我已經試過啦
唔係好遮到啲毛孔 仲係覺得好顯眼
都唔知係咪我心理作用

引用:
原帖由 lee.anna 於 2019-8-7 10:00 AM 發表

你呢個方法 我已經試過啦
唔係好遮到啲毛孔 仲係覺得好顯眼
都唔知係咪我心理作用
似係你底層膚質唔好,你表面搽幾多野,點遮都起唔到作用,不如去美容院做下機收下毛孔啦

引用:
原帖由 local. 於 2019-8-8 10:49 AM 發表

似係你底層膚質唔好,你表面搽幾多野,點遮都起唔到作用,不如去美容院做下機收下毛孔啦
係囉 我平時做開facial間uniqux beauty最近出左部毛孔復活針 可以收毛孔 令皮膚光滑緊緻 之後keep住平時護膚步驟 發覺個效果發揮得好好

附件

DtpyjauU8AA6x6S.jpg(50.58 KB)

2019-8-9 11:04 AM

引用:
原帖由 sony.Q 於 2019-8-9 09:25 AM 發表

係囉 我平時做開facial間uniqux beauty最近出左部毛孔復活針 可以收毛孔 令皮膚光滑緊緻 之後keep住平時護膚步驟 發覺個效果發揮得好好
打針?

引用:
原帖由 在分開以後 於 2019-8-14 11:43 AM 發表

打針?
唔係打針,treatment黎嫁

回覆 引用 TOP

主題標籤 #化妝
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]