• 瀏覽: 3,164
  • 回覆: 14
  • 追帖: 1
咁多位SIS, 我一直都用開shiseido既睫毛夾(係好幾年前, 紙盒包裝O個隻款, 專櫃賣$85 O個隻紙盒款, 附圖),

尋晚度過佢都有35MM闊度

都OK好用, 不過我睫毛短, 加上眼突, 有D最側邊D短毛都夾唔上, 同埋個睫毛夾都開始舊舊地, 所以想試下新野

綜合左小小睫毛夾既資料, 各SIS有以下既睫毛夾心水:

1) SANA 第二代39MM超廣角睫毛夾

2) KOJI 38MM睫毛夾

好多人都話好用, 亦都有人話如果眼突既就唔適合

所以我想O係度問下咁多位SIS, 如果眼形好似我咁, 眼突, 睫毛短小, 應該用邊隻睫毛夾好?

附件

432214-20091113025753.jpg(26.55 KB)

PUSH~

尋晚去搵過,

koji 個隻38mm ($118)呢隻, 我度過個弧度, 好似係同我現家用緊shisedo呢隻係差唔多

其餘兩隻白鑽同黑鑽就有少少唔同

白鑽好短, 弧度仲大18r
黑鑽長d, 弧度篇少少22r

但係我就搵極都搵唔到有sana, 我想問佢係唔係無show到sana個牌子名o係d包裝盒度架?!

我尋晚都係咩都無買到住, 想睇岩左先買, 唔想o徙錢

有無sis好似我咁既眼型架? 睫毛短小, 眼有突

同埋我想問下koji隻38mm係唔係有兩個包裝, 一款係有埋睫毛夾盒, 一款係無既

附件

koji_1.jpg(35.46 KB)

60556.jpg(225.8 KB)

眼突可以考慮下白鑽wor
佢個夾係彎啲㗎

黑鑽同118果個就未必岩

Koji 118果隻普通被係紙盒
特別版就多個盒囉~

Sana個夾香港本來就冇入
要去水貨鋪問

sis 我都係眼比較突出嫁!夾睫毛成日個尾夾唔起!
期待你報告~ PS 我用緊吉之島十蚊個果D咋~以前買過好多都唔得,放棄左去搵嚕~

我對眼唔係好突,反而要弧度冇咁彎,最近係卓記找到呢款,好好用,整隻眼捷毛都夾起。

附件

mobile_1.jpg(113.04 KB)

引用:
原帖由 福爾摩斯二世 於 2012-2-25 10:55 AM 發表
眼突可以考慮下白鑽wor
佢個夾係彎啲㗎

黑鑽同118果個就未必岩

我有少少嫌白鑽彎得濟...
唔明買果陣點解會買咗白而唔係買黑|||

mm..118同黑鑽有啲咩唔同@@?

sis, 妳地好~

今日又出尖咀, 都係買左koji隻38mm o個隻, 因為我尋晚度過現有用緊既shisedo個弧度同佢差唔多, 佢比shiseido仲多左3mm闊

買左新版本, 有埋個夾盒既, o係卓月買, $115, 比sasx平左$3蚊 (附圖, 圖是揶用別人的)

番到屋企夾, 都fit眼形, 我眼球係突架, 但係都岩, 其實之前用shiseido都ok架, 不過係用左好耐, 想轉下

我只係覺得得個鼻骨位唔夠直, 頂住咁囉....

同埋就咁夾, 我d睫毛真係唔翹起, 每次都要用一用熱風筒吹一吹熱d個夾先

可能會上網買多個sana, 佢都有39mm, 想試下有彈公係會點, 卓月同sasx都無得買sana, 睇來都要上網搵買家買, 有無sis可介紹買既途徑, 搵邊個買家買會好d, 因都聽過會有假貨

我無買到白鑽同黑鑽呀, 因為白鑽個形好似拱得滯, 同埋佢好似得33mm, 咁夾唔哂我d睫毛, 所以就無考慮買到, 至於黑鑽, 我就諗既然我買黑鑽, 不如試下咁多位sis都讚既sana

附件

11041418056516fc411a738e95.jpg(25.15 KB)

引用:
原帖由 ktyww 於 2012-2-25 06:46 PM 發表
sis, 妳地好~

今日又出尖咀, 都係買左koji隻38mm o個隻, 因為我尋晚度過現有用緊既shisedo個弧度同佢差唔多, 佢比shiseido仲多左3mm闊

買左新版本, 有埋個夾盒既, o係卓月買, $115, 比sasx平左 ...
呢個夾呢, 你要開眼夾
夾到d毛之後, 個夾要向上提起45度左右, hold一陣
咁佢就會翹架喇

引用:
原帖由 babycat0413 於 2012-2-25 02:20 PM 發表

我有少少嫌白鑽彎得濟...
唔明買果陣點解會買咗白而唔係買黑|||

mm..118同黑鑽有啲咩唔同@@?

長眼用黑鑽好d架, 弧度唔同嘛

118個夾既位係向上拱/彎既, 所以一夾d睫毛就太陽花形散開...同埋夾果陣就咁向前平望就夾到
黑鑽係傳統果d, 夾睫毛位係平既, 所以夾果陣向下望先係最fit到眼皮, 同d睫毛夾完唔會散開只係向上翹

引用:
原帖由 福爾摩斯二世 於 2012-2-25 10:12 PM 發表
呢個夾呢, 你要開眼夾
夾到d毛之後, 個夾要向上提起45度左右, hold一陣
咁佢就會翹架喇
多謝sis賜教

我諗可能係因為我既眼皮厚關係, 會dup落黎,
我係單眼皮, 但上眼皮脂肪厚, 會dup dup地, 所以d睫毛都係dup落黎,
要翹就要些少熱力, 然後再加睫毛base, 同睫毛液, 之後再用電睫毛棒, 咁對眼皮就會撐番起,

我攪對眼同唔攪對眼好大分別架

sana在旺角兆萬水貨店見到有

白鑽唔係唔長眼 只係有個弧度位 其實仲長左

引用:
原帖由 kitten8888 於 2012-2-25 11:36 PM 發表
sana在旺角兆萬水貨店見到有

好, 得閒去睇睇先~
咁有無話定價大既幾錢到架

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]