• 瀏覽: 13,830
  • 回覆: 47
  • 追帖: 2
女朋友話因為而家都冇得出去慶祝,而且冇咩貴野想要,叫我唔好買禮物比佢。

我初初好感動,以為女朋友開始生性。
點知佢下一句話,但係情人節都唔可以無表示既!不如你寫首詩或寫首歌比我丫!我d fd 男朋友好浪漫!識用mirror d 歌詞寫首詩比佢。不如你都試下!等我到時都可以放上網打卡
請問有冇香討師兄可以幫到我

要用mirror 寫詩,救命呀大佬........

我第一下只係諗到 「我過得並不好 但是我會活著」........

引用:
原帖由 方中SIR木阝 於 2022-2-11 03:08 PM 發表
女朋友話因為而家都冇得出去慶祝,而且冇咩貴野想要,叫我唔好買禮物比佢。

點知佢下一句話,但係情人節都唔可以無表示既!不如你寫首詩或寫首歌比我丫!我d fd 男朋友好浪漫!識用mirror d 歌詞寫首詩比佢。不如你都試下!等我到時都可以放上網打卡
請問有冇香討師兄可以幫到我 ...
條女有日問你可唔可以持久啲…

你係咪又要假狗於人㗎!?

咁能大個人,少少嘢都要人幫…
仲學乜能嘢人媾女吖~~~

叫滋咪唔水咁多嘢煩囉!

引用:
原帖由 方中SIR木阝 於 2022-2-11 03:08 PM 發表

mirror咁多個人,佢有無特別鍾意邊個或者邊首歌?

引用:

由於時間關係,已經幫樓主諗咗幾首

小弟不才,可能未有你女朋友d fd男朋友作得咁好,就當參考下啦~

1. 姜濤 《亞特蘭提斯》
原文歌詞:
唯美的畫面 未必通通遠在天邊
問我多愛你 不需要考察推算
怎麼算 來讓我 營造你 最愛的場面
視線只對你 專心看一天
神話我已遇見

改編詩:
唯美的畫面就在眼前
我愛你不需考察推算
讓我營造你愛的場面
視線只對你專心凝望
美麗神話我經已遇見

2. Ian 《DWBF》
原文歌詞:
每天跟我 天光天暗
每刻跟我 悲傷興奮
若問我 就慶幸 答案是你肯
縱使飛上 天空俯瞰 眼中得你
MY ONLY ONE
Don't Wanna Be Friends

改編詩:
無論每天陰晴光暗
或是時刻喜樂悲傷
我慶幸有你願伴隨
縱使飛上天空俯瞰
我眼中永遠只得你
You are my only one

3. 姜濤 《蒙着嘴說愛你》
原文歌詞:
So l say l love you
只有愛恆久不枯
生活在劫難裏 心靈從未給沾污
即使要蒙着我嘴 我亦可高呼
全憑愛讓我堅持 還有你悉心照顧

改編詩:
I love you 愛恆久不枯
活在疫情困苦劫難,心靈從未給予沾污
即使要蒙着我的嘴,我仍是會高聲呼喊
全憑你的悉心關懷,深深的愛讓我堅持

4. lan 《正式開始》
原文歌詞:
開始 開始有心跳
開始世間煩擾 忘了 好風景不少
開始 飄飄然地飄
戀愛徵兆 在相識 頭一秒
知道自己已找到了

改編詩:
開始有心跳,世間多煩擾,忘了好風景
相識頭一秒,飄飄然地飄,戀愛的徵兆
我已找到了

5. AL Edan 《突如其來的心跳感覺》
原文歌詞:
未預計這一秒會這麼震撼我
未了解 怎經過
未定義的衝擊 讓我心跳也因此震動過
未了解 怎識破 幸運亦感失措
恐怕 想太多 若是純屬愛 可有對或錯

改編詩:
未預計這一秒震撼我
還未了解衝擊的定義
也讓我的心如此跳動
多麼幸運亦有感失措
恐怕那只是想得太多
若是純愛沒分對或錯

再唔係就喺上面幾首歌抽d歌詞出黎砌返一首詩

未預計這一秒會這麼震撼我(突如其來的心跳感覺)
若是純屬愛 可有對或錯(突如其來的心跳感覺)
唯美畫面 神話我已遇見(亞特蘭提斯)
開始有心跳 知道我已找到了(正式開始)
縱使飛上天空俯瞰 眼中得你(DWBF)
即使要蒙着我嘴 我亦可高呼(蒙着嘴說愛你)
MY ONLY ONE(DWBF)
I LOVE YOU 只有愛恆久不枯(蒙着嘴說愛你)

希望幫到樓主啦~預祝你情人節快樂

輕輕的你來了,帶着天邊的云彩

引用:
原帖由 火海雲天 於 2022-2-11 05:08 PM 發表

小弟不才,可能未有你女朋友d fd男朋友作得咁好,就當參考下啦~

原文歌詞:
視線只對你 專心看一天
神話我已遇見

改編詩:
唯美的畫面就在眼前
我愛你不需考察推算
讓我營造你愛的場面
視線只對你專心 ...
喂 師兄你好有才呀

引用:
原帖由 火海雲天 於 2022-2-11 03:42 PM 發表

mirror咁多個人,佢有無特別鍾意邊個或者邊首歌?
佢愛Keung To & Anson Lo

一齊去排隊做檢測影像留念

I am the boss

抄啲歌詞俾佢咪得囉

引用:
原帖由 方中SIR木阝 於 2022-2-11 06:03 PM 發表

喂 師兄你好有才呀
過獎,希望啱你心水

引用:
原帖由 方中SIR木阝 於 2022-2-11 06:04 PM 發表

佢愛Keung To & Anson Lo
我唔熟mirror d歌
Keung To 好似多d甜蜜情歌
頭先嗰幾首應該可以交功課

引用:
原帖由 火海雲天 於 2022-2-11 05:08 PM 發表

原文歌詞:
視線只對你 專心看一天
神話我已遇見

改編詩:
唯美的畫面就在眼前
我愛你不需考察推算
讓我營造你愛的場面
視線只對你專心 ...
你好犀利啊

引用:
原帖由 7月後的花花 於 2022-2-12 12:50 PM 發表

你好犀利啊
過獎

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]