• 瀏覽: 15,965
  • 回覆: 105
  • 追帖: 2

去到30歳仍一事無成,無事業冇妻子,冇女友,冇下一代,又冇乜錢

自己知自己人生下半場應該同上半場差唔多,三十而知天命,其實都係等死。人生真係好短暫,亦都好平凡,始終自己唔係乜大人物,到自己明事理既時候,人生已經過左一半

心態幾頽吓

4,5萬一個月又點,咪又係買唔到樓,交租已經無左一大半,樣樣福利仲要唔合資格無你份,唔上唔落仲ON9
搵萬幾仲開心

引用:
原帖由 HEGSWF 於 2021-8-1 07:26 PM 發表
4,5萬一個月又點,咪又係買唔到樓,交租已經無左一大半,樣樣福利仲要唔合資格無你份,唔上唔落仲ON9
搵萬幾仲開心
有得揀肯定揀搵4 5 萬一個月,起碼威俾親戚同舊同學睇,又媾到女,嚇得吓人

揾4,5萬,係香港話多唔多,話少唔少,但唔儲到好多錢。

行其他路

引用:
原帖由 肖友懷 於 2021-8-1 06:51 PM 發表
https://i.gr-assets.com/images/S/compressed.photo.goodreads.com/books/1417410191l/6317297.jpg

去到30歳仍一事無成,無事業冇妻子,冇女友,冇下一代,又冇乜錢

自己知自己人生下半場應該同上半場差唔多,三十而知天命,其實都係等死。人生真係好短暫,亦都好平凡,始終自己唔係乜大人物,到自己明事理既時候 ...
睇開啲,日子都係咁過架啦

引用:
原帖由 ttggyyhhnn 於 2021-8-1 08:24 PM 發表

睇開啲,日子都係咁過架啦
三十,好快就四十,五十,六十,然後就X了

引用:
原帖由 肖友懷 於 2021-8-1 08:31 PM 發表

既然知道人生苦短就及時行樂啦
一個唔好彩比你活到八九十歲就有排你捱

引用:
原帖由 肖友懷 於 2021-8-1 08:31 PM 發表

我38 才逆轉, 生意成功, 而家46, 經濟已經毫無壓力, 你先得果30 就講呢d,  心態已經輸晒, 走唔出困境多數係自身懶, 不願學習, 我35 先比人鬧醒, 後面急起直追, 只要你相信自已, 什麼都有可能

清水洗個面。
照下塊鏡。
睇自己因乜事搞到自己咁頹。
愁命怨天。賴神妒人。
比你6百歲都無用。

咁將專注力放喺自己父母度

一日未死一日都仲有希望

學似你咁down.拜登都冇總統做啦,到你四十幾竟然發現人生滿希望果陣,你就會明

有女反而後悔

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]