• 瀏覽: 215
  • 回覆: 9
第一類人,很後生就結婚(通常搞大肚)

第二類人,年紀大了才結婚(通常有車有樓)

第一類人不考慮甚麼,愛字行頭,造佐先算,所以結到婚。

第二類人考慮太多,沒有好經濟條件,就不敢結婚,到儲夠錢,都年老了。

第一類享受年輕時愛戀,但經濟基礎差,往後生活不理想。

第二類婚後無經濟壓力,但失去青春愛戀滋味,必有遺憾。

你寧願做第一類人,還是第二類人?

熱賣及精選
引用:
原帖由 Ultima 於 2021-5-2 06:38 AM 發表

第二類人考慮太多,沒有好經濟條件,就不敢結婚,到儲夠錢,都年老了。

第三類,如同你行基路,近近地都要過台灣才能結婚!

引用:
原帖由 Ultima 於 2021-5-2 06:38 AM 發表

你身邊剩係得呢兩類人㗎咋…!?

若然係咁……咁你就應該跳岀個井,嘗試走岀嚟城市生活吓喇~

引用:
原帖由 巧鬆啲 於 2021-5-2 10:30 AM 發表

你身邊剩係得呢兩類人㗎咋…!?

若然係咁……咁你就應該跳岀個井,嘗試走岀嚟城市生活吓喇~
唔通你係第三類

引用:
原帖由 風雅頌 於 2021-5-2 08:45 AM 發表

第三類,如同你行基路,近近地都要過台灣才能結婚!
你似乎好有經驗,你們現在幸福嗎?

引用:
原帖由 Ultima 於 2021-5-2 10:35 AM 發表

唔通你係第三類
一定唔係同你同類啦…

引用:

你同追魂妹係同一類
主診醫生有冇加藥比你

第一類日日執兩劑以上

第二類一星期一劑都偷笑

引用:
原帖由 巧鬆啲 於 2021-5-2 10:49 AM 發表

一定唔係同你同類啦…
人人不同,當然不同。

引用:
原帖由 Himhim0930 於 2021-5-2 10:53 AM 發表

你同追魂妹係同一類
主診醫生有冇加藥比你
我唔識佢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]