• 瀏覽: 85,828
  • 回覆: 1,164
  • 追帖: 10
有個男仔三十左右,成日都追問我啲感情問題,成日問我有冇拍拖?有冇意中人等等問題?有次仲問我揀好穩定對象未?
之後我同佢講我實在係有個心儀對象,但佢唔知道個對象係佢本人😩,我問佢點同呢個對象可以有機會發展落去?我實在唔知點做...

個男仔咁回我:「妳熟唔熟佢。妳諗同真實未必係一樣。
我以前有時都會對一d女仔有興趣,但好多野係自己諗,又有自己唔敢去做。但有d係了解多咗就知唔arm,好彩無試。有d係唔敢試怕無結果。到以家都會覺得蠢無去試,但以家仲係朋友,佢地結咗婚。當係回憶。 有d就即情係佢地結婚前一日同我講,我先知。以家仲係好好朋友。
咩都假,最緊要係了唔了解對方(唔係妳諗的了解,面係相處的了解),其它野後話。無了解就沖只會對相方都痛苦。 這是我的睇法。但我不是好有經驗」

我應該點做好,求簽去廟問:話如果想成事,先要比男仔一個信念」我在迷失中

熱賣及精選
你同佢係乜野關係?
網友? 現實中青梅竹馬?

求簽去廟問冇用,要聖膠轉運先得架

引用:
原帖由 多明戈 於 2020-11-3 05:17 PM 發表

你同佢係乜野關係?
網友? 現實中青梅竹馬?
忙記咗講工作上認識,做咗幾年朋友,佢每次單獨約我出嚟都會問我感情上問題,有時啲問題我實在唔係好識回應佢,早排見佢想同我傾感情問題時佢又吞吞吐吐...我唔知點處理

引用:
原帖由 印度凸警 於 2020-11-3 05:19 PM 發表

求簽去廟問冇用,要聖膠轉運先得架
正經 手都無拖過 我見佢有啲怕醜唔主動加內向類型,我係女仔又好難完全主動

引用:
原帖由 超級大大P圖 於 2020-11-3 05:12 PM 發表

有個男仔三十左右,成日都追問我啲感情問題,成日問我有冇拍拖?有冇意中人等等問題?有次仲問我揀好穩定對象未?
之後我同佢講我實在係有個心儀對象,但佢唔知道個對象係佢本人😩,我問佢點同呢個對象可以有機會發展落去?我實在唔知點做...

我以前有時都會對一d女仔有興趣,但好多野係自己諗,又有自己唔敢去做。但有d係了解多咗就知唔arm,好彩無試。有d係唔 ...
明知條路難行,都要行落去㗎…

引用:
原帖由 超級大大P圖 於 2020-11-3 05:20 PM 發表

忙記咗講工作上認識,做咗幾年朋友,佢每次單獨約我出嚟都會問我感情上問題,有時啲問題我實在唔係好識回應佢,早排見佢想同我傾感情問題時佢又吞吞吐吐...我唔知點處理
有時對男人講野唔可以咁轉彎抺角,
你咁同佢講佢可能真係當左你另有意中人的了,
就算本身係有好感可能都會收埋唔再諗.

引用:
原帖由 超級大大P圖 於 2020-11-3 05:12 PM 發表

我以前有時都會對一d女仔有興趣,但好多野係自己諗,又有自己唔敢去做。但有d係了解多咗就知唔arm,好彩無試。有d係唔 ...
妳同佢講,妳個心儀對象唔知我對佢有好感,最近我同佢透露我有一個心儀對象,但佢好似唔明,我所指嘅人係佢

引用:
原帖由 巧鬆啲 於 2020-11-3 05:22 PM 發表

明知條路難行,都要行落去㗎…
真心請教唔好笑我🙏🏻

引用:
原帖由 超級大大P圖 於 2020-11-3 05:21 PM 發表

正經 手都無拖過 我見佢有啲怕醜唔主動加內向類型,我係女仔又好難完全主動
女仔都可以含蓄地主動架好似「沙朗事東」咁坐係佢面前然後....

回你基不可失

引用:
原帖由 超級大大P圖 於 2020-11-3 05:28 PM 發表

真心請教唔好笑我🙏🏻
妳只要同佢透露,正常一個女仔如果暗戀/鍾意一個男仔時,同佢岀街,就算係食餐飯,都會扮到成住雀咁…

跟住妳再扮到成隻雀咁約佢食餐飯,佢就會明㗎啦!

i will try to tell him .

引用:
原帖由 多明戈 於 2020-11-3 05:24 PM 發表

有時對男人講野唔可以咁轉彎抺角,
你咁同佢講佢可能真係當左你另有意中人的了,
就算本身係有好感可能都會收埋唔再諗.
我有曾經直接同佢講,但佢可以覺得我玩(講笑)然後話自己工作為先,基本連自己時間都唔夠😭過咗一段時間佢又搵返我好似無事咁,可能想做返朋友,果次出嚟明顯見佢對我比之前溫柔細心咗好多,佢亦有問我有冇拍拖有無追求者之類,我故意拉開話題,佢本應想講佢係出面遇見嘅感情錯節,我都唔想佢講,因為諗返我自己曾經對佢嘅表白嘅傷害。但我發現見完佢之後,我仲係好喜歡佢😭我知道佢曾經試過拖我手,但睇到佢無勇氣,之後大家就一直keep住咁情況,升唔到溫

引用:
原帖由 超級大大P圖 於 2020-11-3 05:35 PM 發表

我有曾經直接同佢講,但佢可以覺得我玩(講笑)然後話自己工作為先,基本連自己時間都唔夠😭過咗一段時間佢又搵返我好似無事咁,可能想做返朋友,果次出嚟明顯見佢對我比之前溫柔細心咗好多,佢亦有問我有冇拍拖有無追求者之類,我故意拉開話題,佢本應想講佢係出面遇見嘅感情錯節,我都唔想佢講,因為諗返我自己曾經對佢嘅表白嘅傷害。但我發現見完佢之後,我仲係好喜歡佢😭我知道佢曾經試過拖我手,但睇到佢無勇氣,之後大家就 ...
因為諗返我自己曾經對佢嘅表白嘅傷害 - 你拒絕過佢表白?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]