• 瀏覽: 1,833
  • 回覆: 18
見到有位師兄呻點找到一位同信仰的女友,我諗我比你更難找,要搵一個信佛及食素的男友。。係難上加難

熱賣及精選
引用:
原帖由 cutepuppy 於 2019-1-30 05:17 PM 發表

見到有位師兄呻點找到一位同信仰的女友,我諗我比你更難找,要搵一個信佛及食素的男友。。係難上加難
依家冇咁易架喇

引用:
原帖由 cutepuppy 於 2019-1-30 05:17 PM 發表

田中牛牛

回覆 引用 TOP

引用:

食素係違反自然, 係唔正常

回覆 引用 TOP

樓主可以去寶蓮寺附近望吓,睇下有冇機會

回覆 引用 TOP

信佛,唔一定要食素
食素,又唔一定要信佛

濟公活佛:「酒肉穿腸過,佛祖心中留」

盜可盜,非常盜

Shape of My Heart ❝  https://m.youtube.com/watch?v=XrLyQksN-qg  ❞

回覆 引用 TOP

我以前識一個信觀音的, 家裡放了一個大觀音像日日拜, 食全素多年的男人 , 成日帶唔同女人返屋企上床, 我諗個觀音都無眼睇 . 

引用:
原帖由 藍色海岸線 於 2019-1-30 09:54 PM 發表

我以前識一個信觀音的, 家裡放了一個大觀音像日日拜, 食全素多年的男人 , 成日帶唔同女人返屋企上床, 我諗個觀音都無眼睇 .  
香港演藝界都有不少這類人!
用“信佛”來掩飾自己的醜陋!

盜可盜,非常盜

Shape of My Heart ❝  https://m.youtube.com/watch?v=XrLyQksN-qg  ❞

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ccshs38 於 2019-1-30 05:19 PM 發表

依家冇咁易架喇
見到標題㩒入黎,仲諗住tag你,點知你已經留左言😂可惜呀你地唔同信仰

回覆 引用 TOP

引用:

去笑能止搵啦!!

回覆 引用 TOP

引用:

上座部冇你哩個問題
冇共同信仰都OK, 反正都係名色法
食齋出街食飯都幾頭痕

引用:
原帖由 傻B六歲 於 2019-2-4 13:06 發表

上座部冇你哩個問題
冇共同信仰都OK, 反正都係名色法
食齋出街食飯都幾頭痕
香港食純素的地方都好多選擇,如果唔係食碟邊素都方便。茶餐廳好多都有素menu...而家食素的比以前方便了好多。

回覆 引用 TOP

放心,你出完呢個post,好快就會有好多信佛既素食者出現
佢地都好鍾意佛,同埋鍾意食蝦條

回覆 引用 TOP

引用:

搵和尚

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]