• 瀏覽: 5,150
  • 回覆: 45
  • 追帖: 1
用apps 識過一d 女仔,發覺<30 歲的女仔,佢地都好鐘意小朋友,同埋都會講下自己的家庭係點,將來的家庭又想點,感覺上呢d 女仔較著重家庭。

相返>30 歲的女仔,佢地好少會講下小朋友,多數會講自己的興趣,去邊度玩,會有點的exposure ,點去追求自己的理想,假設個女仔33 歲,去到結婚和生仔,除時37 歲,其實係咁巧合我識仲呢班人? 定係>30 歲的女仔,預左做老姑婆?

熱賣及精選
引用:
原帖由 norman001 於 2019-12-29 12:46 AM 發表

用apps 識過一d 女仔,發覺<30 歲的女仔,佢地都好鐘意小朋友,同埋都會講下自己的家庭係點,將來的家庭又想點,感覺上呢d 女仔較著重家庭。

相返>30 歲的女仔,佢地好少會講下小朋友,多數會講自己的興趣,去邊度玩,會有點的exposure ,點去追求自己的理想,假設個女仔33 歲,去到結婚和生仔,除時37 歲,其實係咁巧合我識仲呢班人? 定係>30 歲的女仔,預左做老姑婆? ...
心理上覺得過左30歲,過左建立家庭的年齡,就唔提啫;有男士夾的話,未必係咁唸GE。

引用:
原帖由 little_wrong 於 2019-12-29 12:48 AM 發表

心理上覺得過左30歲,過左建立家庭的年齡,就唔提啫;有男士夾的話,未必係咁唸GE。
其實好難可以搵到個真係夾的人,唔好話男女朋友,就算係同事或同學,要搵個岩咀型的人都唔係咁易。
同埋發覺年紀大的女人,佢地又真係好執著同個男人夾唔夾,但其實無可能夾,要大家包容和磨合。

記得有個女仔講過佢想35 歲前結婚,如果真係35 歲結婚,女人因為年紀大,除時去到37 歲先開始有仔,
38 歲先生到仔,唔怪得上一代d 人對年紀大的女人好有偏見,話佢地係老姑婆羅底橙,原來事實真係咁。

引用:
原帖由 norman001 於 2019-12-29 01:03 AM 發表

其實好難可以搵到個真係夾的人,唔好話男女朋友,就算係同事或同學,要搵個岩咀型的人都唔係咁易。
同埋發覺年紀大的女人,佢地又真係好執著同個男人夾唔夾。

記得有個女仔講過佢想35 歲前結婚,如果真係35 歲結婚,女人因為年紀大,除時去到37 歲先開始有仔,
38 歲先生到仔,唔怪得上一代d 人對年紀大的女人好有偏見,話佢地係老姑婆羅底橙,原來事實真係咁。 ...
咁肯定係你為人性格好很大問題…

回覆 引用 TOP

我覺得係睇女仔本身性格,有d鐘意自由有d想結婚生仔,而你話35歲前結婚既女人都係希望有小朋友,始終年紀大多病變會發生怕小朋友有事又會無力生,生完都要精力湊小朋友。
夾唔夾都係睇你願唔願意去遷就,除非相差得太遠,成日嘈交而不退讓。

回覆 引用 TOP

基本上過左30仲未結婚或單身嘅女仔自己本身有好多問題,不外付要求高哩D野再加上公主病……所以佢哋都係孤獨終老多。 佢哋後生時多要求,到左3X歲你估佢哋會咁易降低要求?佢哋依家幻想自己好似韓劇咁有個高大靚仔專一有錢又後生嘅人追佢……可惜現實無呢!就連宋慧橋同宋仲基哩對姊弟戀2年就離婚就知韓劇唔會成真啦!

I want a

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 johnshepper 於 2019-12-29 01:39 發表

基本上過左30仲未結婚或單身嘅女仔自己本身有好多問題,不外付要求高哩D野再加上公主病……所以佢哋都係孤獨終老多。 佢哋後生時多要求,到左3X歲你估佢哋會咁易降低要求?佢哋依家幻想自己好似韓劇咁有個高大靚仔專一有錢又後生嘅人追佢……可惜現實無呢!就連宋慧橋同宋仲基哩對姊弟戀2年就離婚就知韓劇唔會成真啦! ...
唔得闲研究班中女咁多, 最怕佢哋将来增加社会问题。我讲嘅呢点反而大家要关心、小心。

My name is Pong, James Pong.

回覆 引用 TOP

只能用年少無知<30歲仲對婚姻有憧景嚟解釋,>30歲未結婚嗰堆,一係就從未拍過拖,一係拍過拖但散咗=太多原因令自己對婚姻失望。

引用:
原帖由 norman001 於 2019-12-29 12:46 AM 發表

相返>30 歲的女仔,佢地好少會講下小朋友,多數會講自己的興趣,去邊度玩,會有點的exposure ,點去追求自己的理想,假設個女仔33 歲,去到結婚和生仔,除時37 歲,其實係咁巧合我識仲呢班人? 定係>30 歲的女仔,預左做老姑婆? ...
我未基佬之前
追個無數女仔
高矮肥瘦樣樣齊
99.9%都喺類似一句
嫁咗比你仲衰過未嫁
做乜要嫁比你
你真喺唔好信可以找到什麼可以陪你餐餐食M記

所以香港越來越多老姑婆,因為班30+的女人根本就不明白男人的需要

回覆 引用 TOP

係費事講你知 否則又有借口開帖

回覆 引用 TOP

引用:

不打算結婚的姊妹們
會找尋另一種特別自由的生活
很正常

而生仔女- 是一種很困身的生活

益條青瓜,都唔益你,吹咩....

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]