• 瀏覽: 23,232
  • 回覆: 207
  • 追帖: 5
今日睇到D閞於退休既文章同一個講有病既老年人要照顧另一個有病既老伴, 我就諗到自己, 愈諗愈恐怖。我自己已去到中年頭, 幾經失敗既情感, 到現在都係單身, 我相信自己會搵到另一半既機會已經好渺茫, 依家身體都已周身唔妥, 到老左都唔知點算。會唔會喺屋企趺親又無人知, 跟住喺屋企等死吽臭呢? 個畫面好恐怖, 唔想咁又可以點呢?

[fly]人生苦短,及時行樂!! [/fly]
熱賣及精選
引用:
原帖由 carlsberg01 於 2019-10-20 07:36 PM 發表

今日睇到D閞於退休既文章同一個講有病既老年人要照顧另一個有病既老伴, 我就諗到自己, 愈諗愈恐怖。我自己已去到中年頭, 幾經失敗既情感, 到現在都係單身, 我相信自己會搵到另一半既機會已經好渺茫, 依家身體都已周身唔妥, 到老左都唔知點算。會唔會喺屋企趺親又無人知, 跟住喺屋企等死吽臭呢? 個畫面好恐怖, 唔想咁又可以點呢? ...
如果只係想搵個人照顧你
不如請個工人番黎 錢可以解決既事

結婚都係要嫁俾愛情 如不是只會不幸

引用:
原帖由 保險秘書仔 於 2019-10-20 19:38 發表

如果只係想搵個人照顧你

咁當然啦, 我只不過睇完, 驚唔夠錢過世, 又無個伴啫

[fly]人生苦短,及時行樂!! [/fly]
引用:
原帖由 保險秘書仔 於 2019-10-20 07:38 PM 發表

如果只係想搵個人照顧你

同意! 阿媽話一定耍找個伴, 我就話有$重要D, 錢可以解決照顧問題

所以要kepp住做運動, 伸展運動要日日做 一個星期最少打一次籃球, 小弟師傅八十幾歲仲打緊柔道 無病無痛 體格健壯

另外小病要靠食生果 運動飲料增強抗體, 以免食西藥影響人體細胞

若然得有同埋冇兩個答案,我會同你講係你諗多左

回覆 引用 TOP

搵個人結婚唔係因為想第時比人照顧囉
如果咁諗不如請個工人算

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 octaves 於 2019-10-20 19:48 發表

同意! 阿媽話一定耍找個伴, 我就話有$重要D, 錢可以解決照顧問題
錢可以解決照顧問題, not easy, except you pay lots of money

煩惱係自找嘅真係一啲都無錯。

回覆 引用 TOP

有錢就唔係問題

回覆 引用 TOP

唔夠錢就要用情搭夠。。如果錢足夠。除情感上寂寞點。其它問題唔大。但對我個人來講。就算有十億。都換唔到我子女。。我對子女重視過錢。所以我一定唔可以單身

我係男,真心開始覺得冇問題
眼見一個二個高大靚仔呃女玩女,對條女勁差條女都唔走
相反我呢啲死矮仔,對女仔好又俾人當係兵,追女仔好似做乞兒咁,真係好心淡
錢又我唔係冇,一個人都供得起同買得起樓,唔需要另一半分擔
可能開始唔細,對性冇乜要求,搵個女仔都係想陪住自己,但港女要好似公主咁服侍,貼錢買難受
咁樣單身一世可能仲自在,有錢可以做自己鍾意做既野

香港未得安樂死係咁,有痛苦只繼續痛苦落去

單身冇問題可以用平安鐘

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]