• 瀏覽: 3,615
  • 回覆: 21
搭升降機時遇見一港媽,三十歲左右,帶兩個十二,三歲男仔入升降機,倆個靚仔邊行邊玩手機,我好聲提佢:小心啊,行路咪玩手機啦,撞到人或被人撞到都唔好啦。個港媽即回:撞到你嗎?點解要嚇佢的?
我當堂無聲出,是我多事。這就是現實的香港!
有咁的老母,倆個仔長大成咪樣,其實己經好好估了,實屬悲哀!

而家好多呢d無家教的父母 何必幫人教仔

將來佢地大個左社會幫佢老母教育!

閒事莫理,俾我就唔會理佢,下次佢嗰兩個仔真係撞倒人俾人鬧餐死就有戲睇啦😆😆😆

引用:
原帖由 車站肥沃的採購 於 2022-6-22 14:26 發表
搭升降機時遇見一港媽,三十歲左右,帶兩個十二,三歲男仔入升降機,倆個靚仔邊行邊玩手機,我好聲提佢:小心啊,行路咪玩手機啦,撞到人或被人撞到都唔好啦。個港媽即回:撞到你嗎?點解要嚇佢的?
呢d真心垃圾家長
太多太多
同埋,而家d香港人一掂就跳哂掣。

事後都覺自己多事!

引用:
原帖由 車站肥沃的採購 於 2022-6-22 14:26 發表
不用費神, 好快果阿媽會自己受番, 現報

閒事莫理

之前見過有個幾歲妹妹仔係屯馬線月台玩滑板車, 佢阿媽唔理由得佢繼續玩, 我只會想睇下幾時跌死唔好怨

亞媽無錯喎!又無撞到你,點解你要幫人教仔?

引用:
人家可能係連燈聲肚你蝦女人細路出街小心

出街睇住係噉撞車都係噉啦。跟住又可以生多幾個喇。死完又嚟生果。😭😭😭😭😭😭

引用:
原帖由 askwinglam 於 2022-6-23 11:13 發表
之前見過有個幾歲妹妹仔係屯馬線月台玩滑板車, 佢阿媽唔理由得佢繼續玩, 我只會想睇下幾時跌死唔好怨
跌親咪鬧港鐵囉, 總之永遠係人地錯, 自己無錯

引用:
原帖由 牛熊分界線 於 2022-6-24 10:42 發表

跌親咪鬧港鐵囉, 總之永遠係人地錯, 自己無錯
講真如果真有意外個女死鬼左,就算你鬧港鐵,港鐵都唔會賠返個女比你架,做人父母咁大個人都唔識諗,真係無藥可救

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]