• 瀏覽: 51,392
  • 回覆: 127
  • 追帖: 1
呢排返咗屋企住,咁尋日下午諗住出街買野,但發現搵唔到八達通,明明朝早都喺到,之後我以為我朝早出街買餸時整唔見咗,然後我仲好心急咁去買餸嗰d鋪頭到問有冇人執到,但當然結果係冇。

自己愈諗愈灰,返到屋企作個人頽咗,好冇精神。點知夜晚就嚟食飯嗰時,細佬拎住我張八達通,佢話還返俾我,我先知道原來係佢拎咗。佢話朝早出門發現冇散紙,之後見到我放咗張八達通喺枱面,所以佢拎咗去買早餐食,放到屋企先記得俾我。

雖然佢唔係用咗好多錢,百幾蚊唔多,但我覺得好委屈,你趕住出門就唔使同我講?你知唔知我為咗搵八達通去咗幾多地方,成個下午擔驚受怕,你一句唔記得就大安旨意,唔覺自己做錯。

我嗰刻又委屈又嬲,忍唔住打咗佢一巴,老母仲要話返我轉頭仲咩打細佬,嗰下成個人嬲到唔知點,衝咗入房執晒啲野走,本來諗住星期日先返返自己嗰度,但我唔想再住落去見到佢哋。

今日諗起自己尋日真係好衝動,不過我唔後悔打咗佢一巴。

[五] 嚴禁使用過大或不雅成份的簽名或頭像圖片
內容必須合乎上述四項規則之標準,頭像圖片圖檔 File Size 不可大於 250KB , 而簽名圖片圖檔 File Size 的總和不可大於 512KB ,圖片加文字同樣以此標準計算,
違者會交由管理員或超級版主刪除個人簽名檔,警告無效或張貼不雅成份的圖片或文字,會即時禁訪不作通知。
引用:
原帖由 Enner 於 2022-4-8 11:11 發表
呢排返咗屋企住,咁尋日下午諗住出街買野,但發現搵唔到八達通,明明朝早都喺到,之後我以為我朝早出街買餸時整唔見咗,然後我仲好心急咁去買餸嗰d鋪頭到問有冇人執到,但當然結果係冇。

自己愈諗愈灰,返到屋企作個人頽咗,好冇精神。點知夜晚就嚟食飯嗰時,細佬拎住我張八達通,佢話還返俾我,我先知道原來係佢拎咗。佢話朝早出門發現冇散紙,之後見到我放咗張八達通喺枱面,所以佢拎咗去買早餐食,放到屋企先記得俾我。 ...
細佬食早餐食百幾蚊?

引用:
原帖由 dolly囉 於 2022-4-8 11:17 發表

細佬食早餐食百幾蚊?
其實唔係百幾蚊嘅問題
呢個係不問自取嘅問題
做人連一份基本嘅禮貌都冇
真係瞓咗覺都可以拍一拍照頸佢同佢講一聲。

抵打

打一巴咁少,下次佢會食髓知味!你應該報警先啱!

打得好 你阿媽同弟弟都好有問題 不問自取是為 賊 打得好 你阿媽仲衰 睇得出你弟弟行為寵壞出來 你弟弟幾多歲?
另外 故事教訓 以後自己的財物請袋好

引用:

自己愈諗愈灰,返到屋企作個人頽咗,好冇精神。點知夜晚就嚟食飯嗰時,細佬拎住我張八達通,佢話還返俾我,我先知道原來係佢拎咗。佢話朝早出門發現冇散紙,之後見到我放咗張八達通喺枱面,所以佢拎咗去買早餐食,放到屋企先記得俾我。 ...
呢個係尊重既問題
你做得啱
比我打完再屌燃到佢上天花板
教識佢做人

你同你細佬幾多歲?

郁手打人點都唔啱

引用:

換成我,都可能控制唔到打柒佢

引用:

你細佬幾歲?你屋企平時都係大家啲嘢互用?

你媽咁偏心 佢唔教仔 你作為家姐教訓下  我記得你媽要你幫細佬供樓 
做得好呀 同您講聲都無。你應該問返您媽拿錢…. 

我係你會返去同佢地講sorry
因為最先係你無收好D自己嘢
再加上你唔係長期同住 唔知佢地習慣
如果張八達通係你啊媽 你啊媽會唔會打佢??
如果係你啊媽攞咗去用 你又會唔會打佢??
放鬆下啦 香港人

打人唔啱囉

引用:

點解重要野唔係跟身隨處放呢個習慣要改。會成日唔見嘢。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]