• 瀏覽: 4,435
  • 回覆: 18
  • 追帖: 1
8號風球奶奶堅持要帶個孫出街,我已經講左唔好太危險,但佢話會知道邊到危險就唔會去,但意外唔會俾你預計到囉...佢話我諗太多是我太過緊張嗎?

熱賣及精選
點解唔問下去邊,如果就落樓下有地方遮頭既商場食個下午茶又會有幾危險?

引用:
原帖由 palmaxpc 於 2021-10-13 02:02 PM 發表

點解唔問下去邊,如果就落樓下有地方遮頭既商場食個下午茶又會有幾危險?
當然不是樓下,樓下有遮擋我都不擔心

引用:
原帖由 CHICHILI 於 2021-10-13 01:56 PM 發表

8號風球奶奶堅持要帶個孫出街,我已經講左唔好太危險,但佢話會知道邊到危險就唔會去,但意外唔會俾你預計到囉...佢話我諗太多是我太過緊張嗎?
梗係留在家中安全啦

引用:
原帖由 CHICHILI 於 2021-10-13 02:08 PM 發表

小朋友都唔應該同佢出街啦,打緊風時間。

引用:
原帖由 CHICHILI 於 2021-10-13 01:56 PM 發表

老人家就係咁,好多野都係咁,係唔係諗太多自己決定,但出了意外最痛苦永遠都係你。

8號風球奶奶堅持要帶個孫出街
# 3
............................................
樓主開帖講D唔講D,我唔知你想表達乜。
相信係同埋奶奶住,佢成日湊住你個仔,
你無乜話事權。
1.同奶奶住,有辣有唔辣,唔使請姐姐湊,
2.呢點要同老公傾,打風外出睇吓去邊,
老人家多數去公園,唔會去商塲。你住
邊度,屋企附近有乜地方行。海濱公園
長廊奶奶一定唔會去。我試過N年前
掛8號,戴住安全帽出街,
唔係行, 係粉嶺踩單車去到大埔吐露
港單車徑近海邊,風大頂唔順就返轉頭。
3.不論年紀,每個人都有感官,見勢色唔對
都會執生縮槓,唔會去盡。你總要定。

跟住一齊出街就得喇. 又唔大風.

8號風球奶奶堅持要帶個孫出街,我已經講左唔好太危險,但佢話會知道邊到危險就唔會去,但意外唔會俾你預計到囉

大把人當個風真係一個假期咁啦,唔會係屋企咁啦,走左出去玩

8號風球奶奶堅持要帶個孫出街,我已經講左唔好太危險,但佢話會知道邊到危險就唔會去,但意外唔會俾你預計到囉

引用:

早陣子,8號波,我見好多小朋友在xx樂園玩。叫佢到室內行吓。或自己都去埋一份。最重要搵埋另一半同行。如果講係無用,就一齊去,保護個細,又睇住個大。另一半都發覺吾到問題,嘈都無用。

8號風球奶奶堅持要帶個孫出街

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]