• 瀏覽: 6,966
  • 回覆: 33
奶奶間唔中會上黎煮下飯對我地幾好,但係佢話我地屋企好多架餐都無,
話要買搾汁機,麵包機,慢磨機,攪拌機乜都想要,
話得閒要上黎煮野食果陣用喎,遲下仲諗住買埋蒸爐,電爐,焗爐,
但我屋企都無位,點推奶奶好呢?

熱賣及精選
引用:
原帖由 沒有世界的盡頭 於 2021-9-8 01:22 PM 發表

奶奶間唔中會上黎煮下飯對我地幾好,但係佢話我地屋企好多架餐都無,
話得閒要上黎煮野食果陣用喎,遲下仲諗住買埋蒸爐,電爐,焗爐,
直接同佢傾, 好好解釋, 好好婉拒

引用:
原帖由 沒有世界的盡頭 於 2021-9-8 01:22 PM 發表

佢自己屋企 本身 好齊 架生 大廚級
否則 ... 似想去你屋企 "玩" 多D

引用:

你買齊叫佢擺

佢對你咁好就同佢傾下先,如果唔得先再算囉

引用:

坦白從寬

你上佢屋企食囉

有個咁既奶奶你有福啦,一係就直接同佢講,再唔係就買部廚師機囉,幾合一,又可以搾汁又可以搓麵糰,都係解決問題方法,同奶奶傾傾先佢應該明既

係咪佢出錢買先?

去佢家吃

初初聽個陣,佢似係想我出錢買,但佢平時煮野都幾好食,但廚房無咩位就唔知點推佢好,
又怕講左唔買佢,以為我會嫌佢煮野唔好食呀之類,搞到佢自己亂諗野會唔開心

引用:
原帖由 沒有世界的盡頭 於 2021-9-9 12:15 PM 發表

初初聽個陣,佢似係想我出錢買,但佢平時煮野都幾好食,但廚房無咩位就唔知點推佢好,
又怕講左唔買佢,以為我會嫌佢煮野唔好食呀之類,搞到佢自己亂諗野會唔開心
直接同佢講屋企廚房細唔夠位放咁多野,佢咁錫你哋應該會明白

引用:

換個唔好攪咁多野奶奶!

引用:
原帖由 沒有世界的盡頭 於 2021-9-9 12:15 發表

直接講無地方

阿嫲系想嘅多畀你置辦點家電,如果樓主唔想要,可以委婉嘅畀老人家講,要多點理解哦。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]