• 瀏覽: 12,401
  • 回覆: 84
我阿爸一直好憎人有紋身,可能係因為佢個年代有紋物都唔係好人,而且佢對紋身個印象都仲係龍虎鳳嗰啲
但係呢排佢睇電視節目同其他雜誌報紙咁,發現原來紋身唔再係佢舊時咁
呢排佢又突然問我哋,佢去紋身好唔好,會唔會有乜問題
成家人都好驚訝,完全唔知發生乜事
阿爸話怕自己老咗之後好多嘢都會唔記得,想揀幾個日期紋身上,包括結婚日期,我哋出世日期之類
佢話想紋喺啲其他人見唔到嘅位置,只係比自己睇
呢一下真係覺得阿爸開始老了,怕自己會開始唔記得嘢
但係,我阿爸又真係老了,啲皮都開始鬆,又怕紋得唔好,又怕出嚟效果唔靚破壞佢一番心機
支唔支持佢好?

熱賣及精選
老人家復原能力差啲,紋身係傷口嚟,要好好照顧
不過你爸爸咁有心,我覺得應該支持

引用:
原帖由 chok豪 於 2021-6-18 11:21 AM 發表

我阿爸一直好憎人有紋身,可能係因為佢個年代有紋物都唔係好人,而且佢對紋身個印象都仲係龍虎鳳嗰啲
但係呢排佢睇電視節目同其他雜誌報紙咁,發現原來紋身唔再係佢舊時咁
阿爸話怕自己老咗之後好多嘢都會唔記得,想揀幾個日期紋身上,包括結婚日期,我哋出世日期之類:smile_2 ...
你應該幫佢比埋錢,當係父親節禮物

吹水咩 民number會驚啲皮墮 又話個老豆唔記得嘢淨係問啲生日日期 咁有乜所謂呀

引用:
原帖由 chok豪 於 2021-6-18 11:21 AM 發表

阿爸話怕自己老咗之後好多嘢都會唔記得,想揀幾個日期紋身上,包括結婚日期,我哋出世日期之類:smile_2 ...
都大年紀他喜歡做咩就做咩啦!

引用:
原帖由 老千蛋白質 於 2021-6-18 11:25 AM 發表

老人家復原能力差啲,紋身係傷口嚟,要好好照顧
不過你爸爸咁有心,我覺得應該支持
同意

支持,點解唔支持?
又唔係偷更唔係搶,人只可以活一次,做d自己開心又唔影響人地嘅野,一定要支持

引用:

紋又真係因衰老,皮膚睇唔清,算吧,唔記得嘢,用手機記,我快五十,記性都唔好,唯有一直轉來轉去用iPh one,直至pro max ,可以好簡單將所有野入新機,如舊機一樣,一啲嘢都唔無少,512G幾時先滿,科技好多紋身

紋全家福系身上最正
碧咸都甘做

支持!
年輕時種種理由無做到!
子女大了顧慮少左,還了個心願!

紋條蛇,唔怕鬆。

諗清楚先

引用:
原帖由 chok豪 於 2021/6/18 11:21 AM 發表

難得佢紋D有意義既嘢咪俾佢紋囉  

紋左一樣可以唔記得

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]