• 瀏覽: 13,477
  • 回覆: 103
  • 追帖: 2
喺屋企,老媽子話一,老豆唔會話二。尤其老媽子性格好野蠻,真係得老豆先頂得順佢

以前父親節我哋都係搵間餐廳食飯,好普通咁過,冇話特別預備咩禮物。反而年年母親節,一定出去食大餐,又花又禮貌,務求老媽子開開心心。

但老媽子今日居然問我意見,原來佢想買嘢送俾老豆!真係唔似佢!平時都係老豆送嘢俾錢!冇見過老媽子送俾佢!

一問之下,老媽子先支支吾吾話原來父親節正日係佢哋相識40周年,佢想俾個驚喜老豆!

真係估佢唔到,咁就40年,以前一直以為老媽子唔著緊老豆,估唔到佢都有咁浪漫既一面

熱賣及精選
40年仍有心比驚喜對方, 要幫下你媽子! 

引用:
原帖由 床下底種蕃薯 於 2021-5-31 05:59 PM 發表

喺屋企,老媽子話一,老豆唔會話二。尤其老媽子性格好野蠻,真係得老豆先頂得順佢

以前父親節我哋都係搵間餐廳食飯,好普通咁過,冇話特別預備咩禮物。反而年年母親節,一定出去食大餐,又花又禮貌,務求老媽子開開心心。

但老媽子今日居然問我意見,原來佢想買嘢送俾老豆!真係唔似佢!平時都係老豆送嘢俾錢!冇見過老媽子送俾佢!

一問之下,老媽子先支支吾吾話原來父親節正日係佢哋 ...
二人食地畸唇

咩叫父親節?老母送?hahaha

引用:
原帖由 床下底種蕃薯 於 2021-5-31 05:59 PM 發表

咁你諗到未?

夾錢買張按摩椅,自己都有份享受

藍精靈, 十分勁, 反黃滅黑真博命
恕我直言送偉哥啦

引用:

你要醒目。
先通水比老豆,父親節係40週年。
如果你老豆被問到口啞啞,家變都似。
另外,叫老豆唔好大安旨意,40週年係雙方。
如果,只有老母花心思,老豆冇準備……命案都有可能。
記住,魔鬼在細節,小心行事,保平安。

引用:

原來你有個女王媽咪,依家改變咗唔錯啊。

引用:
原帖由 Choiyy 於 2021-5-31 06:17 PM 發表

40年仍有心比驚喜對方, 要幫下你媽子! 
咁樣應該好開心,好過成日嘈嘈吵吵。

引用:
原帖由 港式片皮鴨 於 2021-5-31 09:00 PM 發表

夾錢買張按摩椅,自己都有份享受
好主意喎,全家都有得享受。

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-5-31 09:43 PM 發表

你要醒目。
嘩嘩咁嚴重

引用:
原帖由 Bvic 於 2021-6-1 02:39 AM 發表

嘩嘩咁嚴重
我比較悲觀,最怕樂極生啤。

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-5-31 09:43 PM 發表

你要醒目。
分析得好, 樓主你要做雙重間碟!

引用:
原帖由 Choiyy 於 2021-6-1 11:50 AM 發表

分析得好, 樓主你要做雙重間碟!
多謝認同。
家事值得花心思。

主題標籤 #父親節
提示:支持鍵盤翻頁左 右