• 瀏覽: 33,079
  • 回覆: 290
  • 追帖: 4
成日話養大我要錢,有冇諗過我唔想比佢哋生出嚟。
少少事都要我比錢屋企,一唔比,比少咗,遲比咗,就講呢句。
老實講,我細個屋企比咗比我?人哋個個豐食足食,我就一碟飯食三餐,衫褲鞋襪唔係二手就係教世軍買二三手嘢,興趣班唔會有我份,有乜事就踢我出街去公園,假日一定唔會有乜特別活動,老實講要幾多錢?
返學啲書一定係二手,一係就係學校師兄姐放出嚟嗰啲,又差唔多係唔洗錢,未夠年齡就出去返PARTTIME,比人發現又要再搵過,零用錢自己搵,再乜要買自己買,上到大學學費都係我自己借。
我話想搬出去,又唔比,仲好意思話乜「成日話養大你要錢」。
自己都養唔掂去養大啲仔女就係為咗想有人比錢唔洗做,賭馬打牌嗰時又唔見佢哋諗下啲錢去咗邊。

熱賣及精選
引用:
原帖由 Johnbo 於 2021-2-17 03:56 PM 發表

老實講,我細個屋企比咗比我?人哋個個豐食足食,我就一碟飯食三餐,衫褲鞋襪唔係二手就係教世軍買二三手嘢,興趣班唔會有我份,有乜事就踢我出街去公園,假日一定唔會有乜特別活動,老實講要幾多錢?
返學啲書一定係二手,一係就係學校師兄姐放出嚟嗰啲,又差唔多係唔洗錢,未夠年齡就出去返PART ...
我諗呢個只係你屋企人本身有問題,養大小朋友真係好貴

引用:
原帖由 Johnbo 於 2021-2-17 03:56 PM 發表

返學啲書一定係二手,一係就係學校師兄姐放出嚟嗰啲,又差唔多係唔洗錢,未夠年齡就出去返PART ...
一樣,如果咁著重錢不如唔好生,唔生慳好多

鋤禾日當午,上課仿真辛苦,一本小破書,一坐一下午
呢句真心好奇怪,講到好似我好想比佢養大咁

你老母養大你都要錢啦,食飯唔洗錢?住唔洗錢?買二手嘢都係錢

真系有時想佢哋體諒下我only

佢地都係講出事實者,生左你出黎,眠乾睡濕,放左幾多精神同時間係你身上?

引用:

可能佢地都唔想生你出來.
要怪就只能怪你自己, 當初為何游咁快, 點解要塞個頭入粒卵子入面.

養你要好多錢, 你咪叫佢計返條數出來, 計埋利息, 將來還返比佢. 之後大家就無拖無欠.

引用:

如果18歲可以搬,你家下幾多歲呢?

引用:
原帖由 GX225 於 2021-2-18 06:56 AM 發表

要怪就只能怪你自己, 當初為何游咁快, 點解要塞個頭入粒卵子入面.

養你要好多錢, 你咪叫佢計返條數出來, 計埋利息, 將來還返比佢. 之後大家就無拖無欠.
啱呀

引用:
原帖由 GX225 於 2021-2-18 06:56 AM 發表

扑嘢戴套啦,窮人唔好生仔啦

你都上到大學
已經有能力半工讀搬出去啦
既然呢個家你覺得搵唔到溫暖
就自己出去組織一個家庭
所謂孝順其實有好多人係愚孝
家人都唔一定會幫你
靠自己啦

你應該問老豆做乜咁撚貪玩,屌閪唔戴套

引用:

你應該問老豆做乜咁撚貪玩,屌閪唔戴套

嘩又有人走出嚟批鬥老豆老母呀

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]