• 瀏覽: 16,756
  • 回覆: 77
大家好,想徵求大家意見,我人在海外,有個細佬係香港同個6X歲阿媽一齊住,阿媽依家中左風流口水同行路唔穩!
阿媽因為寂寞又沒人體諒佢,就咁比一個裝修師傅騙子睇中!阿媽同個阿叔認識只有短短幾個月,但每次出街飲茶都係個阿叔搶比錢,又每天打電話關心我阿媽,我阿媽中風之後更加對佢好,香港八號風球都去搵阿媽!
但依家個阿叔終於露出真面目!!問我阿媽攞佢身家,又話我阿媽唔珍惜佢,我阿媽話想比D錢個阿叔,但我細佬去個阿叔微信到發現個阿叔有老婆同兩個仔,仲哄我阿媽話離左婚想同我阿媽結婚
其實佢地根本都冇離婚仲要過得好開心!我依家講咩我阿媽都唔聽,成人都覺得人地對佢好好。我阿媽因為中風脾氣好差,最慘佢連個阿叔住邊都唔知,剩係知住黃大仙
我又暫時返唔到香港!請問可以點算?我有個阿叔姓名電話,相片同微信。可以點做呢?感謝各位寶貴意見

要醫生證明你媽冇自理能力 再你媽D財產又你地接管 或你地送媽去老人院等條友再不見到你媽

求刪除這一樓

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 佛肥 於 2020-10-14 11:48 AM 發表

要醫生證明你媽冇自理能力 再你媽D財產又你地接管 或你地送媽去老人院等條友再不見到你媽
感謝師兄既意見
我媽仲有自理能力所以應該難D 
同咪佢成日覺得我地唔夠孝順
佢腦袋都仲幾清晰 所以應該都唔肯去老人院
最慘就係佢比較單純 好易俾人呃相信人
因為已經俾人呃過一次大件事所以希望唔好再有相同事既發生

樓主如果冇經濟問題可以搵私家偵探查吓個男人, 應該好容易影到佢一家人關係重好好, 有相為証如果你媽都重信佢都冇辦法.

回覆 引用 TOP

老人家需要愛, 仔女唔孝順, 有外人埋身, 就好易心動.

如果對呀媽好過外人對呀媽, 呀媽就自然唔會咁易比人呃到.

多謝大家意見!阿媽已經睇到個渣叔同一家人最近開開心心既相,都係話個渣叔對佢好好,唔係為咗錢!
我知道我會反省,多謝晒呀!

引用:
原帖由 佐佐不太帥 於 2020-10-14 11:31 AM 發表

大家好,想徵求大家意見,我人在海外,有個細佬係香港同個6X歲阿媽一齊住,阿媽依家中左風流口水同行路唔穩!
阿媽因為寂寞又沒人體諒佢,就咁比一個裝修師傅騙子睇中!阿媽同個阿叔認識只有短短幾個月,但每次出街飲茶都係個阿叔搶比錢,又每天打電話關心我阿媽,我阿媽中風之後更加對佢好,香港八號風球都去搵阿媽!
但依家個阿叔終於露出真面目!!問我阿媽攞佢身家,又話我阿媽唔珍惜佢,我阿媽話想比D錢個阿叔,但我 ...
你媽60幾歲中風都俾人呃?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 佐佐不太帥 於 2020-10-15 02:05 PM 發表

多謝大家意見!阿媽已經睇到個渣叔同一家人最近開開心心既相,都係話個渣叔對佢好好,唔係為咗錢!
我知道我會反省,多謝晒呀!
希望佢本人明白,隨便一個裝修師傅會有咁好咩。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 佐佐不太帥 於 2020-10-14 11:31 AM 發表

但依家個阿叔終於露出真面目!!問我阿媽攞佢身家,又話我阿媽唔珍惜佢,我阿媽話想比D錢個阿叔,但我 ...
咁大件事你都話反唔到香港
算把啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 佛肥 於 2020-10-14 11:48 AM 發表

係 一定要咁做

回覆 引用 TOP

其實樓主係擔心阿媽俾人呃,定係擔心阿媽d錢俾人呃?  
如果相都睇左阿媽心態仍不變,咁好難搞了,你自己都要先反醒下

咪叫你阿媽扮話乜刀無晒,試吓佢係唔係真心囉,騙子發覺無嘢好騙就自然消失

花生者清,當局者迷-y( ̄Д ̄)。oO○物離鄉貴,人離鄉賤
沒有永遠的朋友,也沒有永遠的敵人,只有永遠的利益。
把手握緊,裡頭什麼也沒有;而鬆開手,你所擁有的是一切。
引用:

P M我(我係男),留電話( 留你細佬個電話),我可以幫手,但我先說明,我會收費的。直話直講,無轉灣活角!

天下無免費午餐的。

任何事情,收費做事,天公地道。

引用:
原帖由 applebbkk1982 於 2020-10-17 03:28 AM 發表

P M我(我係男),留電話( 留你細佬個電話),我可以幫手,但我先說明,我會收費的。直話直講,無轉灣活角!

天下無免費午餐的。

任何事情,收費做事,天公地道。 ...
你似分一杯喎,驚佢未死得,再睇中人家問題去幫手搶野

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]