• 瀏覽: 2,162
  • 回覆: 13
  • 追帖: 2
屋企窮 窮到父親有錢賭 無錢開燈比仔女睇書. 由細到大 父親就係咩都唔理 蠻不講理 暴力程度 用枱櫈 攻擊既等級 , 母親 小時候一個失誤 差D命都冇埋 害到子女有後遺症 成世(深度近視 身體健康水平差 外貌 等等 .. 被取笑日常 ,   長大後 都係低層人士  .0幸福 , 結婚機會好微 .. 心有怨恨可以如何解決? 驚鬱到有精神病  

其實係我眼中 窮小問題 唔識教 小問題 點解基本安全都做唔到 難度我錯了?
以後既路唔知點行 只諗到自己儲返雞碎幾個錢  預防有大病突然到來。。

引用:
原帖由 隔夜難吃的信箱 於 2020-9-13 12:14 AM 發表

屋企窮 窮到父親有錢賭 無錢開燈比仔女睇書. 由細到大 父親就係咩都唔理 蠻不講理 暴力程度 用枱櫈 攻擊既等級 , 母親 小時候一個失誤 差D命都冇埋 害到子女有後遺症 成世(深度近視 身體健康水平差 外貌 等等 .. 被取笑日常 ,   長大後 都係低層人士  .0幸福 , 結婚機會好微 .. 心有怨恨可以如何解決? 驚鬱到有精神病  

其實係我眼中 窮小問題 唔識教 小問題 點解基本安全都 ...
吊那媽,梗係同佢兩條仆街 脫離關係啦, 洗L理D 老野咩!

回覆 引用 TOP

走啦,同我一樣,都係好多病痛,我仲要傻傻地捱到屋企有兩位大學生,
一位工程師,一位老師,點知一畢業,返轉頭~呃番我轉頭,問我樓同首期,
仲要睇唔起我返轉頭,無學位,人工低。
走啦!仲細出面大把世界

引用:
原帖由 日子都係要捱 於 2020-9-13 12:46 發表

走啦,同我一樣,都係好多病痛,我仲要傻傻地捱到屋企有兩位大學生,
一位工程師,一位老師,點知一畢業,返轉頭~呃番我轉頭,問我樓同首期,
仲要睇唔起我返轉頭,無學位,人工低。
走啦!仲細出面大把世界 ...
咁你有冇俾佢地呃到?係你弟妹嗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 隔夜難吃的信箱 於 2020-9-13 12:14 AM 發表

其實係我眼中 窮小問題 唔識教 小問題 點解基本安全都 ...
有D父母差過你父母的,
生的仔女好叻又聰明,
你又點睇法?

世上最好的父母比你,
結果都有可能好似而家咁,
話唔埋衰過而家。

呢D叫做時乜命乜~

唔適做父母的唔應生仔女,
累人累物。

父母只係負責生你出來,
你以後係點,靠你命水!

替你難過,加油吧。

回覆 引用 TOP

引用:

睇完個pdst好心痛好同情你,其實窮與富係一個問題,佢打你真係一個好大好大嘅問題,依家留下陰影變咗個人會唔開心。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 87er 於 2020-9-13 03:54 PM 發表

有D父母差過你父母的,
生的仔女好叻又聰明,
你又點睇法?

世上最好的父母比你,
結果都有可能好似而家咁,
話唔埋衰過而家。

呢D叫做時乜命乜~

唔適做父母的唔應生仔女,
累人累物。

父母只係負責生你出來,
你以後係點,靠你命水! ...
有成功嘅例子,呢啲都講吓有冇緣份有冇咁嘅命格啦。

回覆 引用 TOP

人無完人,父母犯錯在所難免!

回覆 引用 TOP

都是你的業,面對罷。

回覆 引用 TOP

父母真係好差,你諗住點解決?

回覆 引用 TOP

各有各命,努力吧

回覆 引用 TOP

替你難過擔心,加油吧親愛嘅

回覆 引用 TOP

人都係不斷努力修煉成廢柴的,別怪父母