• 瀏覽: 8,561
  • 回覆: 37
我屋企得我搵錢,又要照顧父母
最慘係老婆有牛皮癬 仲要生正係敏感部位
平時返工已經好大壓力,
見老婆又唔開心但又收收埋埋,我真係驚佢有抑鬱
長期要打藥,仲要都唔平,
屋企平時洗費又大,真係好大負擔,
有冇人有同樣經歷教下我可以點做?

銀皮屑係長期病,好難好又好易發作,你都要有心理準備陪佢度過呢段時間,因為我有見過有啲例子係真係會有抑鬱,女人最緊張自己個樣,有時見到自己咁樣會以為自己毀左容......樓主你都真係辛苦,加油

回覆 引用 TOP

就算點都好千祈唔好借錢呀!我冇任何方法幫你,淨係記得唔好借錢呀,加油

回覆 引用 TOP

樓主你又唔洗咁失望 好既老婆陪你一生一世 佢好返之後一樣會陪你一齊撐起頭家 所以如果一日負擔到都照打都係值得既 同埋始終女人都係貪靚

引用:
原帖由 巴士失控的神 於 2020-5-5 12:29 PM 發表

平時返工已經好大壓力,
有冇人有同樣經歷教下我可以點做? ...
政府醫院 收費不貴吧? 父母有拎長津? 住公屋 定要 供樓?

其實最多 打多份工 搵錢, 老婆可以換份工 或休息下先。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 巴士失控的神 於 2020-5-5 12:29 PM 發表

平時返工已經好大壓力,
我比你更慘,疫情之下已冇收入, 老豆心臟病要裝起搏起,阿媽糖尿腳痛,個仔 有ADHD自閉症, 我自己也是長期病患者, 我老婆 癌症三期 , 經常面對死亡壓力, 我地一個月至少哭幾次, 好大壓力, 每天去醫院…

引用:

平時返工已經好大壓力,
明白你同情你嘅難處,你們大家互相勉勵多啲溝通渡過這難關吧,睇政府醫生唔會好貴掛?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2020-5-6 01:47 PM 發表

我比你更慘,疫情之下已冇收入, 老豆心臟病要裝起搏起,阿媽糖尿腳痛,個仔 有ADHD自閉症, 我自己也是長期病患者, 我老婆 癌症三期 , 經常面對死亡壓力, 我地一個月至少哭幾次, 好大壓力, 每天去醫院… ...
很慘的,我也很同情你,你哋有冇搵社工輔導下傾吓計?堅持撐住呀希望你們快快渡過這難關。

引用:
原帖由 高飛上天 於 2020-5-6 07:50 PM 發表

很慘的,我也很同情你,你哋有冇搵社工輔導下傾吓計?堅持撐住呀希望你們快快渡過這難關。
癌症中心 因為疫情停哂啦, 之前有去下啲。 下星期到個仔睇 心理科同精神科覆診啦, 再下星期到我自己⋯

不過冇收入又冇工好搵 有D壓力⋯

你呢?

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2020-5-6 08:05 PM 發表

癌症中心 因為疫情停哂啦, 之前有去下啲。 下星期到個仔睇 心理科同精神科覆診啦, 再下星期到我自己⋯

不過冇收入又冇工好搵 有D壓力⋯

你呢? ...
唉,真係慘,咁樣諗囉一家人齊齊整整開開心心傾吓計,食吓飯咁又過得快活啲。

引用:
原帖由 高飛上天 於 2020-5-6 08:12 PM 發表

唉,真係慘,咁樣諗囉一家人齊齊整整開開心心傾吓計,食吓飯咁又過得快活啲。
未死得住,重可以活下去 同家人一齊已經好開心啦, 面對過多次生離死別既壓力,想法簡單了。

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2020-5-6 08:17 PM 發表

未死得住,重可以活下去 同家人一齊已經好開心啦, 面對過多次生離死別既壓力,想法簡單了。
保持咁嘅心態,尋找令大家開心的既生活。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Alexa.a 於 2020-5-6 10:59 AM 發表

樓主你又唔洗咁失望 好既老婆陪你一生一世 佢好返之後一樣會陪你一齊撐起頭家 所以如果一日負擔到都照打都係值得既 同埋始終女人都係貪靚
係啊 醫生話我老婆牛皮癬都幾嚴重
所以打緊個隻新藥控制住 宜家都叫幾穩定可以控制到

加油呀,一定會越過越好
未搵到工咪珍惜一家人係埋一齊既時間

回覆 引用 TOP

引用:

平時返工已經好大壓力,
加油喇,樓主

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]