• 瀏覽: 2,068
  • 回覆: 14
  • 追帖: 1
唔知係好多6299都係咁,定我6299特別賤,連我病左老公帶我睇醫生都話唔得,癲架2隻老野😡

不懂

回覆 引用 TOP

睇下咩病,傷風感冒就唔建議走去醫院診所同其他病人交叉感染,老人家有老人家既智慧!
你D後生唔會咗都唔奇!
媳婦通常同6299好多唔會,好難化解

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
處事更精密,更識得關心別人
更了解自已,更不再犯錯!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 黃昏大更新 於 2020-5-26 10:01 PM 發表

唔知係好多6299都係咁,定我6299特別賤,連我病左老公帶我睇醫生都話唔得,癲架2隻老野😡
你和 6299同住?
老公帶你看醫生, 父母反對?

人們總是把幸福解讀為{有}, 有房 有錢 有权。但幸福其实是[無] 无憂 无慮 无病 无災 有, 多半是做給別人看的無, 才是你自己的。

回覆 引用 TOP

心態好啲,自己就輕松啲,你認為呢?

回覆 引用 TOP

其實呢個世界有幾多個婆媳關係好?我睇到真係唔少,只能夠講,只要你老公撐你就無問題,有能力就唔好諗搬出去住,冇嘅只能忍氣吞聲

回覆 引用 TOP

做人唔好咁黑心咒邊個死,而且佢地始終係你老公個父母,佢唔生你點會有呢個老公?平常心,有咩事就避開佢等到搬出去為止,記住你一定長命過佢,活得一定開心過佢,凡事當唔好太上心,人就會開心

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 黃昏大更新 於 2020-5-26 10:01 PM 發表

你都幾拍街.如果你老公又想你公母死呢
咁你又點呀

回覆 引用 TOP

無論如何,點都唔應該咒兩老死嘅。

回覆 引用 TOP

可能我不幫媳婦湊孫會想我死

回覆 引用 TOP

引用:

如果你知道兩條老野, 原來有兩層樓會留比你兩公婆, 你d態度會否180度轉變?

回覆 引用 TOP

引用:

你病都唔俾個仔同你睇醫生?好衰格,6299抵罵

回覆 引用 TOP

我憎佢,但又未至於想佢死,只希望大家河水不犯井水

[IMG]http://hanamizuki.tw/wp-content/uploads/2008/07/080714_baby.jpg[IMG]

回覆 引用 TOP

由開到口唔比我老公結婚,結左唔比生仔,買樓要加繼子名完全無唸過大家坐低商量,傾結婚既野又講話唔洗擺酒都得,有左不停召見我老公,24週出事又特登藉故叫老公返去,侍產假又扮病,連我個仔有病,佢都要話佢湊繼子辛苦過我,咩都要爭做第一。成日單單打打係繼子面前中傷我好多年,所以我唔比繼子叫我媽,唔想煩,最好大家劃清界線

[IMG]http://hanamizuki.tw/wp-content/uploads/2008/07/080714_baby.jpg[IMG]

回覆 引用 TOP

我而家憎佢既地步去到佢呼吸都係錯。但咁講,我都唔想晒精神去嬲啲無謂人,比心機湊大我個仔好過。佢想催殘我啫,我可以選擇好好自己過活。所以黎緊會同老公搞離婚,分返一半層樓,始終我有比錢點可能渣到無

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]