• 瀏覽: 25,969
  • 回覆: 168
  • 追帖: 4
佢喺屋企好能幹  湊仔女我都好滿意
但就變左好霸道  我係經濟支柱
心裡面覺得晤舒服  係咪我小氣
有呢個經驗嘅大家傾下啦?

熱賣及精選
佢喺屋企好能幹,全職媽媽 湊仔女算OK,但比較慈母
婚後講野變得粗聲粗氣, 我係經濟支柱
心裡面也會覺得晤舒服  現在已經溝通唔到

全職主婦的苦處,你是不明白的,湊仔煮
飯打掃洗衫洗碗,永無休止。返工都有得放工,做家庭主婦,簡直係無間地獄,心情又點會好呢,你肯主動幫手的話,應該會對你好d

引用:
原帖由 sandywong170316 於 2020-7-14 04:31 PM 發表

飯打掃洗衫洗碗,永無休止。返工都有得放工,做家庭主婦,簡直係無間地獄,心情又點會好呢,你肯主動幫手的話,應該會對你好d ...
樓上都講得好有道理,趁仲可以同太太溝通到,就嘗試攪好D相處關係. 多D幫吓太太手.

引用:
原帖由 leung1_2000 於 2020-7-14 03:04 PM 發表

你比返工綁住十個鍾左右,
佢24小時比家務綁住曬、比仔女黐住曬,
你要幫佢就真。

生活瑣事等佢理,
你就唔覺佢霸道嘅啦~
調轉~你理家事時佢又話你霸道。

引用:
原帖由 leung1_2000 於 2020-7-14 03:04 PM 發表

佢正常,你小器!

引用:
原帖由 sandywong170316 於 2020-7-14 04:31 PM 發表

飯打掃洗衫洗碗,永無休止。返工都有得放工,做家庭主婦,簡直係無間地獄,心情又點會好呢,你肯主動幫手的話,應該會對你好d ...
冇錯👍佢哋永冇假放,只有到死嗰日先有得休息,所謂嘅出糧又係用返喺頭家,連強積金咁搵笨嘅佢哋都冇

引用:

講得好!支持你!

婚后瑣事太多,好脾氣也變壞了,都系年青人雙方好多溝通。

引用:

係米你慰安她唔夠啊!

所有女性都係咁
you will never walk alone

一個外一個內正常

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]