• 瀏覽: 6,341
  • 回覆: 26
唔知係咪部冷氣用耐左, 依家每晚一開冷氣就有一大陣怪味(臭臭地又有啲霉味), 我已經洗隔塵網洗得好密==都唔知點解硬係怪味走出黎,有無咩方法可以清左陣味TT唔通我要換冷氣@@

回覆 引用 TOP

你有冇點/燒 有味既野? 我之前點香薰蠟燭, 開緊冷氣係幾好聞既,
但熄左冷氣就變得好臭,
之後我唔再點蠟燭就冇臭味。

回覆 引用 TOP

試下去超級市場買清潔空調噴霧, 我試過堅work!!!!sis 可以試下~

回覆 引用 TOP

如果你部冷氣係老爺機, 用左10年8年, 就直接換部新

回覆 引用 TOP

油得佢 唔洗搞 香港地個個冷氣都臭架啦 用度咪得囉

回覆 引用 TOP

洗得好密…即係幾耐洗一次? 個個對密ge 定義都唔同 我就一個月一次

回覆 引用 TOP

有BUDGET 就換冷氣

回覆 引用 TOP

睇你個樣係冷氣機內膽出事,先洗極都清唔到d味,因為我之前都係咁, 攞埋漂白水去浸個隔塵網仲有味,叫人上黎檢查同洗,話咩製冷果果位有mo菌搞到有陣味,我諗你同我都一樣,我果時係用Air乜乜,洗得幾乾淨,at least我新年前洗,今年潮濕到出水,我部冷氣仲係無味,樓主可以試下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 iamtheking_ipp 於 2016-8-30 04:07 PM 發表

洗得好密…即係幾耐洗一次? 個個對密ge 定義都唔同 我就一個月一次
一個月一次你仲生存緊係奇蹟 正常唔係一星期一次架咩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 anniefonh24 於 2016-8-30 01:45 PM 發表

如果你部冷氣係老爺機, 用左10年8年, 就直接換部新
agree~~~

回覆 引用 TOP

搵人黎洗la自己洗得禁辛苦為咩

回覆 引用 TOP

[quote]原帖由 anniefonh24 於 2016-8-30 01:45 PM 發表

如果你部冷氣係老爺機, 用左10年8年, 就直接換部新 [/quote

X2

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 coffeenos 於 2016-8-30 11:33 AM 發表

你有冇點/燒 有味既野? 我之前點香薰蠟燭, 開緊冷氣係幾好聞既,
但熄左冷氣就變得好臭,
之後我唔再點蠟燭就冇臭味。
部冷氣係房果部, 無點任何有味既野, 但係廳有時就會點下蠟燭....應該唔會傳到去房係咪???

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 liambeans13 於 2016-8-30 11:41 AM 發表

試下去超級市場買清潔空調噴霧, 我試過堅work!!!!sis 可以試下~
有無詳細資料????

回覆 引用 TOP

已經一星期2次.....因為實在太臭, 唯有KEEP 住洗, 去咁啲味佢TT

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]