• 瀏覽: 2,385
  • 回覆: 18
又5識開電視 又5識開冷氣 用智能電話刀只識打出打入 風扇刀只識拆5識裝

我媽媽都係咁,手機直情唔識用。

風扇我都唔識装

人生從痛苦開始,可幸經歷從不平凡,但願生命中能有一點歡笑,餘下生命能與意中人一齊渡過。
引用:
原帖由 rabbit13 於 2019-7-4 06:17 PM 發表

風扇我都唔識装
唉……搞到我買電器 刀要有24小時 時間制優先 怕禾訓著左冇人息

引用:
原帖由 空中飛 於 2019-7-4 06:14 PM 發表

又5識開電視 又5識開冷氣 用智能電話刀只識打出打入 風扇刀只識拆5識裝
您手把手教您媽媽點用電器, 1次唔識就教2次, 2次唔識就教3次, 3次唔識就教4次, 4次唔識就教5次, 5次唔識就教6次, 如此類推。

大師父北戴河永世DIE HEART 網傳最強入室大弟子

引用:
原帖由 地藏菩薩 於 2019-7-4 07:07 PM 發表

您手把手教您媽媽點用電器, 1次唔識就教2次, 2次唔識就教3次, 3次唔識就教4次, 4次唔識就教5次, 5次唔識就教6次, 如此類推。
我家部電視用了九年,我教了我媽無数次,佢都係蒙查查,佢一轉台唔知佢按左乜制,变了一片空白,要等我回家佢才有得看,真係为之氣结。

從來人生多失敗
趟趟碰頭
今又碰頭
回首笑問恨難求
嘆息氣慨依然在
不似當年
勝似當年
一夜星光變萬千
引用:
原帖由 rabbit13 於 2019-7-4 06:17 PM 發表

風扇我都唔識装
但你媽媽會不會有一些專長你唔叻, 例如煮飯餸, 例如做家務, 例如照顧子女.......

興趣廣泛.

回覆 引用 TOP

你媽媽應該有腦退化,或者簡單啲有老花,你點解唔帶佢做吓評估?

回覆 引用 TOP

慢慢耐心教,逐漸會學會的,我媽現在70幾,用電視盒個搖控仲熟過我

回覆 引用 TOP

唔加9。。。通常都係亂咁黎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 空中飛 於 2019-7-4 06:14 PM 發表

你亞媽教你唔用尿片,自己識去廁所都要幾年時間啦。你亞媽真叻,生到你呢個叻仔,咩都識

回覆 引用 TOP

你媽媽會不會有一些專長你唔叻???🤔🤔🤔

回覆 引用 TOP

久病床前無孝子

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 山茶花888 於 2019-7-4 09:27 PM 發表

我家部電視用了九年,我教了我媽無数次,佢都係蒙查查,佢一轉台唔知佢按左乜制,变了一片空白,要等我回家佢才有得看,真係为之氣结。
完全明白您感受啊。

天下有兩難:登天難,求人更難。

天下有兩苦:黃連苦,貧困更苦。

人間有兩險:山高險,人心更險。

人間有兩薄:春冰薄,人情更薄。

知其難,守其苦,測其險,忍其薄。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右