幾耐同62,99食一次飯好(單獨)?

幾耐同62,99食一次飯好(單獨)? E-mail 此主題給朋友

岩岩同老公鬧交,我好唔開心, 想聽下大家既意見。
是甘的,我c6長期國內工作,一個月返梨幾日,我都會吾做野陪佢(自由工作),佢返上去兩星期我都會好忙追進度,每個月第三星期左右我都有約62,99單獨食飯,平常大家有wtaspp group閑聊幾得句,一有事忙起上梨忘記send msg通知佢哋要遲啲先同佢地食飯(通常c6走後第三個星期),今日c6發我脾氣,話我冇send msg,我話我次次主動單獨約佢地食飯又買野比佢地食,又幫佢地整呢樣整果樣,佢可以態度好少少甘同我講丫。跟住c6就話我一個月食一次飯都係好少,反問我會吾會同我爸媽一個月食一次飯,又話我吾當62,99係自己家人甘,下刪千字
我想問大家,我係未好過份?(我係新婚,未係同62,99好熟好多年)我應該點做比較好?

單獨同6299食飯?
我從來都唔會囉,你估真係好熟呀?

回覆 引用 TOP

其實我真係吾太熟,係頂硬上自己同佢地揾話題,我諗住佢地兩老係香港成日見吾到個仔會悶,所以係我自己話一個月同佢地食一次,加上c6一個月返梨一排,等佢地覺得成日有家人陪食飯咁囉

咁講真,你算唔話得

回覆 引用 TOP

同你果個死佬講呀,嘈嘈嘈,永久取消單獨食飯囉,一了百了

結婚7年,從來未試過單獨同6299食飯,根本無話題,專登搵野講又扮關心好假咁...
就算老公一齊出黎食,一年都係食兩次(中秋&新年)。

既然你老公罵你,直接同佢講取消無咁嬲,以後淨係你老公係到先一齊食。

引用:
原帖由 香煎可愛的烈女 於 2019-5-30 07:25 PM 發表

是甘的,我c6長期國內工作,一個月返梨幾日,我都會吾做野陪佢(自由工作),佢返上去兩星期我都會好忙追進度,每個月第三星期左右我都有約62,99單獨食飯,平常大家有wtaspp group閑聊幾得句,一有事忙起上梨忘記send msg通知佢哋要遲啲先同佢地食飯(通常c6走後第三個星期),今日c6發我脾氣,話我冇send msg,我話我次次主動單獨約 ...
你老公話你冇心,
唔係次數。

有心就唔計次數,
係計平衡各方面需唔需要。

從來冇試過

回覆 引用 TOP

你老公咁想做孝子, 叫佢辭咗份工返嚟照顧老豆老母囉

引用:
原帖由 香煎可愛的烈女 於 2019-5-30 10:00 PM 發表

其實我真係吾太熟,係頂硬上自己同佢地揾話題,我諗住佢地兩老係香港成日見吾到個仔會悶,所以係我自己話一個月同佢地食一次,加上c6一個月返梨一排,等佢地覺得成日有家人陪食飯咁囉 ...
未係咁熟,就唔好太熟
扮唔識做,就得
由樓主老公癈up!🙊🙊🙊

講真,佢離港工作,時間佢分配
佢嘅責任點解交比人!?

而且兩老唔係有病嘛⋯⋯
只係想有個人,望下兩個老人家
適可而止就得
唔好做太多,因為人哋未必領情
到鬧交時,又發癲😑⋯⋯

再講,你99有無照顧佢99???
我成日都咁講,既然上一代都未必照顧佢哋99,就唔好太多要求!
咁請問,點解我哋做人新抱要搞咁多?!
🙊🙊🙊

重點係"今日c6發我脾氣,話我冇send msg",
我覺得你6299想同你食, 都係表示他們至少不討厭你.
你話次次你主動約, 今次忙, 無SEND MSG通知, 所以其實你老公係嬲你不尊重佢父母.
你忙OK, 但至少通知6299, 要他們等你約不太好.
你個情況同一般不同, 因為老公不在港, 咁你代你老公見下佢父母都好既.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mimimimi1357 於 2019-5-31 05:35 PM 發表

未係咁熟,就唔好太熟
扮唔識做,就得
由樓主老公癈up!🙊🙊🙊

講真,佢離港工作,時間佢分配
佢嘅責任點解交比人!?

而且兩老唔係有病嘛⋯⋯
只係想有個人,望下兩個老人家
適可而止就得
唔好做太多,因為人哋未必領情
到鬧交時,又發癲😑⋯⋯

再講,你99有無照顧佢99???
我成日都咁講,既然上一代都未必照顧佢哋99,就唔好太多要求!
咁請問,點解我哋做人 ...
説得對,咁你將來都唔好對你新抱有要求

引用:
原帖由 開心靚太 於 2019-5-31 11:23 PM 發表

説得對,咁你將來都唔好對你新抱有要求
😂😂😂
硬係唔會!連對自己個囝,都唔敢...
香港而家咩環境?!
諗都唔敢諗...搵兩萬都生存唔到
重要求咁多咩⋯⋯
嚟繄滙豐又大裁員...後生一輩壓力何其大

引用:
原帖由 87er 於 2019-5-31 11:29 AM 發表

你老公話你冇心,
唔係次數。

有心就唔計次數,
係計平衡各方面需唔需要。
我確實係吾太想單獨去,所以吾上心而忘記send msg通知

我62,99吾係衰,不過真係未愛到自己父母甘,可能未係太熟啦🙈🙈🙈

引用:
原帖由 香煎可愛的烈女 於 2019-5-30 07:25 PM 發表

是甘的,我c6長期國內工作,一個月返梨幾日,我都會吾做野陪佢(自由工作),佢返上去兩星期我都會好忙追進度,每個月第三星期左右我都有約62,99單獨食飯,平常大家有wtaspp group閑聊幾得句,一有事忙起上梨忘記send msg通知佢哋要遲啲先同佢地食飯(通常c6走後第三個星期),今日c6發我脾氣,話我冇send msg,我話我次次主動單獨約 ...
不如你問下佢隔幾耐會同岳父岳母食飯一次?

回覆 引用 TOP

47 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。