• 瀏覽: 3,633
  • 回覆: 14
咁大個人第一次搵師傅黎睇下屋企風水,咁我係放好多公仔係屋企
之後個師傅話原來唔得架wor屋企保持整齊乾淨就最好
唔好放太多毛公仔或者figure,因為唔知會唔會擺左個唔好既位而家就要執執啦
各位鍾意擺公仔既sis都要小心d啦!

惹塵, 佔空間, 費時打理, 所以係乾淨整齊最好

毛公仔就唔知,但聽過有人話唔好放咁多洋娃娃,因為有些靈體會附在洋娃娃身上。

引用:
原帖由 藍色主角 於 2019-5-28 12:15 AM 發表

唔好放太多毛公仔或者figure,因為唔知會唔會擺左個唔好既位而家就要執執啦
各位鍾意擺公仔既sis都要小心d啦! ...
潮濕發霉時都死啦,有蚤有蟲更加閉!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 藍色主角 於 2019-5-28 12:15 AM 發表

毛公仔黐塵,
容易令人鼻敏感、皮膚病。

回覆 引用 TOP

其實係真!簡單就係最好!

事,不能做得太絕,否則,難以進退!

回覆 引用 TOP

多謝分享

回覆 引用 TOP

有啲"師父"話所有figure,公仔都唔應該擺添, 話會有鬼住入去喎
咁啲玩具舖咪好猛??

回覆 引用 TOP

引用:

想問,開鋪頭賣毛公仔和製造毛公仔嘅工廠會點 ? 成間鋪成間廠頭都係毛公仔

下?我都成日放公仔同老公既模型架wor,但我又唔捨得掉呀

引用:
原帖由 401 於 2019-5-28 09:42 AM 發表

惹塵, 佔空間, 費時打理, 所以係乾淨整齊最好
岩呀,師傅都話屋企要企企理理先好,我呢排要執屋啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 swbc 於 2019-5-28 10:28 AM 發表

毛公仔就唔知,但聽過有人話唔好放咁多洋娃娃,因為有些靈體會附在洋娃娃身上。
嘩,聽到呢d好得人驚呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 空申飛 於 2019-5-29 06:50 PM 發表

想問,開鋪頭賣毛公仔和製造毛公仔嘅工廠會點 ? 成間鋪成間廠頭都係毛公仔
我又無諗到呢樣,下次可以問下佢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 落漠幼稚的希望 於 2019-5-30 03:00 PM 發表

下?我都成日放公仔同老公既模型架wor,但我又唔捨得掉呀
咁你搵個師傅睇睇啦,因為佢就同我講每次唔好既位都唔同,唔放係果度都ok既

回覆 引用 TOP

放個Mary冇咁黐塵易打理 

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]