我個女成日亂講嘢!

我個女成日亂講嘢! E-mail 此主題給朋友

我個女而家啱啱上小學,開始講多咗好多嘢,
我都知童言無忌,不過佢成日周圍同人亂講嘢,搞到我勁尷尬,
好似上次佢去咗一個同學仔屋企瞓,第二日去接佢個陣,個同學仔媽媽係咁送好多水果畀我,又無啦啦介紹我飲咩啫喱,莓汁,我都覺得好奇怪,原來阿女個晚喺佢屋企食飯個陣,講咗話我有便秘問題好耐,成日冇廁所去,搞到谷住晒喺肚,好多褲都頂住個肚腩。。。。
哇我當場醜到想搵窿捐啊……

有些太私人的野, 不要在家中講, 小孩不懂這些的....就算跟家人講, 都應該透過手機信息, 或小孩不在家時才討論...

回覆 引用 TOP

以後係小朋友面前講野小心d

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lgrace296 於 2019-5-22 04:41 PM 發表

好似上次佢去咗一個同學仔屋企瞓,第二日去接佢個陣,個同學仔媽媽係咁送好多水果畀我,又無啦啦介紹我飲咩啫喱,莓汁,我都覺得好奇怪,原來阿女個晚喺佢屋企食飯個陣,講咗話我有便秘問題好耐,成日冇廁所去,搞到谷住晒喺肚,好多褲都頂住個肚腩。。。。
哇我當場醜到想搵窿捐啊…… ...
千祈唔好係阿女面前換衫,
你女到時唔知講D乜出來。

提示: 違規內容已被屏蔽
你個女係咪好憎你haha? 不過小朋友係咁架, 睇黎你喺屋企都係要有番少少形象, 留番個好印象比佢

回覆 引用 TOP

你為咗個醜字 就話你個女亂講嘢
傻婆個小朋友關心你擔心你 先講出你不適 的地方
畀人了解下有冇解救方法
我相信 小朋友嘅直覺
你就真係亂講嘢喇^ ^ 咁話個女

JOLLY221
引用:
原帖由 221holly 於 2019-5-23 10:54 AM 發表

你為咗個醜字 就話你個女亂講嘢
傻婆個小朋友關心你擔心你 先講出你不適 的地方
畀人了解下有冇解救方法
我相信 小朋友嘅直覺
你就真係亂講嘢喇^ ^ 咁話個女 ...
她女兒真的很下賤,不好好教她長大後變淫娃蕩婦!

可能仲會講家中的套套/避孕丸放邊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lgrace296 於 2019-5-22 04:41 PM 發表

哇我當場醜到想搵窿捐啊…… ...
有幾閒呀?d媽媽gp周不時都分享大家各自身體狀況
而且便秘問題真係好多女人都有 你尷咩尬
個媽媽都係想幫下你姐

引用:
原帖由 真中國人 於 2019-5-23 10:18 AM 發表

你女兒真是一個賤貨,怎麼這樣說媽媽?
要讓她知道不可以這樣,不然她長大後會變成淫娃蕩婦、性奴隸、挑戰權威、挑戰國家禽獸不如的畜牲,那時後悔都太遲,把牠槍斃還務實。
要教牠必定要牠受一點教訓知道自己生活多幸福。可以讓牠參加一帶一路敘利亞交流營、送牠去朝鮮進修或者去湖南,那兒的人見牠沒有家長,強姦了牠都可能。這樣牠就汲取教訓,以後乖乖的聽話不敢亂說話! ...
有病請睇醫生

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 87er 於 2019-5-22 10:10 PM 發表

千祈唔好係阿女面前換衫,
你女到時唔知講D乜出來。
個人覺得好少事,
講左咪講左 ,太秘密的事自己就會兩個人做兩個人講的LA
反而係點教最重要,教她有D事係唔好出街講仲實際

華人就係太要臉子

回覆 引用 TOP

現在小孩說話很像大人,而且佢地未必分到岩吾岩,你要即場話返佢等佢改過

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 menmenlee 於 2019-5-23 03:41 PM 發表

有幾閒呀?d媽媽gp周不時都分享大家各自身體狀況
而且便秘問題真係好多女人都有 你尷咩尬
個媽媽都係想幫下你姐
乜真係普遍到咁咩?但係個女成日唔知亂講咩,真係叫人好擔心……

我個仔5歲,都會亂講野,一開始知佢亂講就會教育佢,同佢解釋,屋企人的野唔可以亂講,要尊重父母。
有d小朋友講下係會明白,依家就算人地問佢咩,我話你諗唔到點答,答唔知就得,唔洗咩都同人講咁多。
始終係自己的家事,我地一家人知就得啦。人地屋企小朋友都唔會亂講自己父母,正如父母一樣唔會亂講,尊重小孩一樣

回覆 引用 TOP

59 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。