• 瀏覽: 2,253
  • 回覆: 17
運動, 出去比賽多D, 輸完之後再比賽, 可以訓練小朋友嘅AQ

引用:
原帖由 車站芳香的理想 於 2021-7-15 06:53 PM 發表
點樣培養男孩子,有一個堅強嘅性格
要佢從小習慣幫手打理家務、
以及幫手買嘢, 令佢有責任感,
同時能學懂照顧和關心家人。

先比佢地出去打架,唔好教佢地息事寧人

自己嘅事情自己完成。

先畀佢學識獨立,自己完成自己嘅事。

要佢從小習慣幫手打理家務、
以及幫手買嘢, 令佢有責任感,
同時能學懂照顧和關心家人。

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2021-7-16 11:26 AM 發表
運動, 出去比賽多D, 輸完之後再比賽, 可以訓練小朋友嘅AQ
女孩子就不需要堅強性格?

引用:
原帖由 chilawytk 於 2021-12-22 12:38 PM 發表

女孩子就不需要堅強性格?
女孩子就不需要堅強性格? 誰說的?

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2021-12-22 01:23 PM 發表

女孩子就不需要堅強性格? 誰說的?
樓主。

引用:
原帖由 chilawytk 於 2021-12-22 01:27 PM 發表

樓主。
佢好似唔係咁嘅意思喎, anyway, 小弟認為女孩子, 男孩子, 都係AQ, EQ 高啲好啲

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2021-12-22 01:30 PM 發表

佢好似唔係咁嘅意思喎, anyway, 小弟認為女孩子, 男孩子, 都係AQ, EQ 高啲好啲
"點樣培養孩子,有一個堅強嘅性格"
如果他無性別歧視,為什麼標題不是:

引用:
原帖由 chilawytk 於 2021-12-22 01:38 PM 發表

"點樣培養男孩子,有一個堅強嘅性格"
如果他無性別歧視,為什麼標題不是:

你係咪過份解讀樓主講嘅嘢呢? 雖則我唔係佢, 不過, 如果佢嘅小朋友係仔嚟嘅, 咁佢多啲關心培養男孩子, 都唔係大問題吖

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2021-12-22 01:30 PM 發表

可能樓主只有男孩,所以才有以上的標題。
希望樓主可包容我的激動。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]