• 瀏覽: 2,649
  • 回覆: 20
我個仔6歲,
本身個仔唔中意讀書,只愛玩手機,但自從我比左段影片個仔睇,佢日日都學到野,好開心!

介紹比大家:
https://youtu.be/_C4ieoEd03M

禁左訂閱,就可以長期比個仔睇:https://www.youtube.com/channel/UC7KLZrB8EU9PaU4qaMtboNQ?sub_confirmation=1

熱賣及精選

謝謝分享

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2021-8-4 11:58 AM 發表

謝謝分享
見到個仔

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2021-8-4 11:58 AM 發表

謝謝分享
見到個仔每日都睇片學野好欣慰

引用:

謝謝分享
之前佢拎起部電話係玩賽車遊戲,宜家係學習!

引用:
原帖由 電梯緊慎的頭巾 於 2021-8-5 05:39 AM 發表

之前佢拎起部電話係玩賽車遊戲,宜家係學習!
要注要望手機的時間不可太長, 以免有機會近視或散光等問題

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2021-8-5 10:34 AM 發表

要注要望手機的時間不可太長, 以免有機會近視或散光等問題
見到佢學習已經好過佢拎起部手機黎打機!
其實睇書都會近視同散光!總是佢學到野就得,最重要係見到佢每天學習而不是打手機game!

引用:
原帖由 電梯緊慎的頭巾 於 2021-8-6 08:09 AM 發表

見到佢學習已經好過佢拎起部手機黎打機!
其實睇書都會近視同散光!總是佢學到野就得,最重要係見到佢每天學習而不是打手機game!
大問題處理後, 小問題亦不可不理, 嚴重近視, 散光出現後就好難補救

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2021-8-6 11:30 AM 發表

大問題處理後, 小問題亦不可不理, 嚴重近視, 散光出現後就好難補救
戴眼鏡不是就解決?

引用:
原帖由 電梯緊慎的頭巾 於 2021-8-6 12:19 PM 發表

戴眼鏡不是就解決?
嚴重近視或散光, 有機會對視網膜做成影響, 詳情你可在下一次健康檢查時問問醫生

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2021-8-6 01:37 PM 發表

嚴重近視或散光, 有機會對視網膜做成影響, 詳情你可在下一次健康檢查時問問醫生
但係聽講就算唔玩手機 睇書都有機會造成近視或散光

6歲已經有手機?

引用:
原帖由 Chris.yukman 於 2021-8-7 05:23 AM 發表

6歲已經有手機?
係 新一代好細個就已經要用手機,唔同我地以前個年代

同仔女活動教學例如一齊參觀動植物公園

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]