• 瀏覽: 4,397
  • 回覆: 35
唔知係咪腸胃受唔到...我飲左美國個隻媽咪奶粉竟然有啲想反胃, 係咪正常架?
各位陀緊BB嘅媽咪係點樣補充營養?

懷孕果陣我有食supplement補充(maxxxna同藻油),因為本身有返工,我覺得食supplement較好攜帶且方便食用,除此之外就係盡量要求自己均衡飲食同埋做d運動,媽媽奶我冇飲過所以幫唔到你

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Fionanan 於 2019-6-15 07:03 PM 發表

係咪太甜呀?你搵d冇咁甜既試下啦,市面上好多都比較甜ga
邊隻冇咁甜?最好有sample試啦

懷孕果陣我有食supplement補充

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fayfei 於 2019-6-14 05:53 PM 發表

唔知係咪腸胃受唔到...我飲左美國個隻媽咪奶粉竟然有啲想反胃, 係咪正常架?
各位陀緊BB嘅媽咪係點樣補充營養?
即係邊一隻?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小嬌子 於 2019-6-15 07:07 PM 發表

美贊臣出個隻都ok

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小嬌子 於 2019-6-15 07:07 PM 發表

你可以試吓去診所問吓姑娘有冇,之前佢哋都係咁樣比我

回覆 引用 TOP

普通飲食就得架啦

回覆 引用 TOP

可能樓主你唔受得個隻奶味

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Fionanan 於 2019-6-15 07:13 PM 發表

安嬰媽媽冇咁甜,同埋低脂,sample你去聽產前talk都有得拎
或者去BB展都有得拎

一般嘅媽咪奶粉都係用牛奶整,不過牛奶對亞洲人黎講唔係咁適合,好多人都會有敏感,建議轉飲羊奶粉會好啲

引用:
原帖由 pennycc12 於 2019-6-17 10:04 AM 發表

一般嘅媽咪奶粉都係用牛奶整,不過牛奶對亞洲人黎講唔係咁適合,好多人都會有敏感,建議轉飲羊奶粉會好啲
我怕羊奶羶喎

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]