[計劃生育] 做ivf好辛苦好唔開心

做ivf好辛苦好唔開心 E-mail 此主題給朋友

6月開始食藥噴鼻,到7月每日自己打兩支針加每日噴4次鼻,打咗兩日針副作用開始出來,肚痛,全身都好攰,腰酸背痛,今個星期二又去見醫生照超音波,進出醫院已經勁多次,我亞媽好擔心我叫我返娘家照顧我一日三餐,啱啱同老公講我返娘家住幾日佢唔開心,我便加唔開心,我咁辛苦都唔知謂咩?同奶奶住仲要準備晚飯,兩到三日就煲一次湯水飲等兩公婆吸收到D營養。

如果覺得做ivf辛苦咁你唔好生啦。生完辛苦過而家10倍

引用:
原帖由 cremedecacao 於 2019-7-7 04:01 PM 發表

如果覺得做ivf辛苦咁你唔好生啦。生完辛苦過而家10倍
真的

引用:
原帖由 poohpooh77 於 2019-7-7 04:24 PM 發表

真的
俾咗十幾萬

引用:
原帖由 果個浪漫的妹妹 於 2019-7-7 06:46 PM 發表

俾咗十幾萬
為乜, 順其自然, 生黎做咩?

回覆 引用 TOP

[quote]原帖由 果個浪漫的妹妹 於 2019-7-7 01:37 PM 發表

6月開始食藥噴鼻,到7月每日自己打兩支針加每日噴4次鼻,打咗兩日針副作用開始出來,肚痛,全身都好攰,腰酸背痛,今個星期二又去見醫生照超音波,進出醫院已經勁多次,我亞媽好擔心我叫我返娘家照顧我一日三餐,啱啱同老公講我返娘家住幾日佢唔開心,我便加唔開心,我咁辛苦
出生后,他性什麼
辛苦,生來件什麼
男人一分仲|女人十月苦

回覆 引用 TOP

你本身做ivf之前自己有冇去睇下中醫調理下先呀?

引用:
原帖由 catcahia 於 2019-7-10 11:36 PM 發表

你本身做ivf之前自己有冇去睇下中醫調理下先呀?
兩公婆都有

兩公婆吸收到D營養

回覆 引用 TOP

都已經開始左囉, 就唔好諗得咁負面, 得閒做D自己開心既事, 你老公應該係支持你而唔係令你更多負能量~

係架, 係會有D心理影響因為你用緊D藥係荷爾蒙藥, 會變得敏感左同情緒低落D, 我當時更加嚴重突然有飛蚊添呀~ 不過日子會過架, 我覺得你都應該同你老公傾下希望佢支持你多D囉~

支持唔係得個講字, IVF只係一個開始, 如果幸運你有左, 啱啱有左果陣好多野你都做唔到, 果個時候就係靠老公架啦~ 所以先溝通好啦~

返娘家度住咪返娘家囉, 你老公唔捨得咪叫佢係廳訓地下囉(如果唔夠位俾佢訓), 凡事都要付出, 做人要成熟, 做得IVF就隨時做人爹娘架啦~

回覆 引用 TOP

我之前IVF花咗好多錢都失敗,轉咗睇專門睇婦科嘅中醫,而加做緊孕婦😉

揀得行ivf呢條路,其實預計到會係點樣,選擇得就要勇字行頭,越係諗野負面又唔開心,對件事完全無幫助呢!

回覆 引用 TOP

想知邊個有效

回覆 引用 TOP

有用嗎

回覆 引用 TOP

25 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。