[陀B生活] 產房係唔係可以影相?

產房係唔係可以影相? E-mail 此主題給朋友

產房係唔係可以影相?
私家同公立都可以?
想BB一出世可以影張一家三口照留念, 人地話BB出完世個樣日日變, 唔影過左就無...

可以呀
簡單D咪手機
想好D就DC
有要求/曬相就用單反啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kkklaw 於 2019-5-17 05:12 PM 發表

產房係唔係可以影相?
私家同公立都可以?
想BB一出世可以影張一家三口照留念, 人地話BB出完世個樣日日變, 唔影過左就無...
公立醫院可以呀,姑娘仲幫我影左好幾幅。你亦有時間selfie 的。

私家同公立一般都可以, 有要求/想質素好D 就用單反, 唔好用手機啦

係個西出黎果一刻... 

影乜鬼野丫 涼又未沖 個西d汁 係哂bb度

好污糟嫁 加埋bb 一定未開眼

引用:
原帖由 joeylover 於 2019-5-18 11:48 AM 發表

公立醫院可以呀,姑娘仲幫我影左好幾幅。你亦有時間selfie 的。
可以selfie咁正?! 影左幾耐?

引用:
原帖由 lamchiyah 於 2019-5-18 05:49 PM 發表

私家同公立一般都可以, 有要求/想質素好D 就用單反, 唔好用手機啦
其實單反係咪重好多, 但質素就好d?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2019-5-18 05:59 PM 發表

係個西出黎果一刻...

影乜鬼野丫 涼又未沖 個西d汁 係哂bb度

好污糟嫁 加埋bb 一定未開眼
唔係會抹?見人地家庭照個bb唔污糟? 定係每間唔同人做法?

引用:
原帖由 kkklaw 於 2019-5-18 06:32 PM 發表

唔係會抹?見人地家庭照個bb唔污糟? 定係每間唔同人做法?
正常 係西汁 (洋水)同其他分泌物 包住bb 一齊出黎 當然仲有血水 血絲 係好L核突

沖完涼 包返條布先啦

bb冇能力反抗 你諗下 而家你比人拍裸照 仲要周圍同d 親戚朋友分享 你會點?

你唔拍埋個生產過程? ma大下面 影住bb出黎果下! 

沖乾淨涼 搵條布包住 一家人再影

唔爭在果一陣啦 

一係就全套 影住點樣係個西度出黎

引用:
原帖由 kkklaw 於 2019-5-18 06:30 PM 發表

可以selfie咁正?! 影左幾耐?
姑娘幫bb磅完重,做完一啲程序,抹乾淨,會包番住bb俾媽媽,到時係可以影相。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2019-5-18 06:42 PM 發表

正常 係西汁 (洋水)同其他分泌物 包住bb 一齊出黎 當然仲有血水 血絲 係好L核突

沖完涼 包返條布先啦

bb冇能力反抗 你諗下 而家你比人拍裸照 仲要周圍同d 親戚朋友分享 你會點?

你唔拍埋個生產過程? ma大下面 影住bb出黎果下!

沖乾淨涼 搵條布包住 一家人再影

唔爭在果一陣啦

一係就全套 影住點樣係個西度出黎 ...
生個刻就無咩人會影, 不過通常都係等生完, 護士幫bb抹完就開始全家幅

回覆 引用 TOP

可以影, 我個女上星期出世, 我用CANON 200D II, 貪佢輕, 老婆用都唔覺重, 我以前用IPHONE 影, 電腦睇好唔得....
其實產房護士好樂意幫你地影家庭影, 開心事黎

引用:
原帖由 cheerface 於 2019-5-20 10:25 AM 發表

可以影, 我個女上星期出世, 我用CANON 200D II, 貪佢輕, 老婆用都唔覺重, 我以前用IPHONE 影, 電腦睇好唔得....
其實產房護士好樂意幫你地影家庭影, 開心事黎 ...
呢部好似係全球最輕既4K反芒單反, 之前百記試過, 太太都覺得輕

引用:
原帖由 ccyyber 於 2019-5-20 11:23 AM 發表

呢部好似係全球最輕既4K反芒單反, 之前百記試過, 太太都覺得輕
幾銀呀?
其實用IPHONE 8以上 係咪都好唔掂?

回覆 引用 TOP

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。