• 瀏覽: 14,919
  • 回覆: 170
我認為孝順父母 首先係要唔做一d逆父母意既野 好似父母叫你唔好做你就唔好做

亦都唔好做一d會令父母擔心既野 好似成日食煙飲酒會令父母擔心

多做一d令父母舒服既野好似得閒幫父母揼骨

引用:
原帖由 沉睡浪漫的採購 於 2019-7-22 07:52 PM 發表

我認為孝順父母 首先係要唔做一d逆父母意既野 好似父母叫你唔好做你就唔好做

亦都唔好做一d會令父母擔心既野 好似成日食煙飲酒會令父母擔心

多做一d令父母舒服既野好似得閒幫父母揼骨 ...
點解要為左佢地諗法犧牲自己想點

引用:
原帖由 飛機哥哥 於 2019-7-22 07:58 PM 發表

父母只有一個 自己既想法係可以適可而止 要自己衡量

引用:
原帖由 沉睡浪漫的採購 於 2019-7-22 07:59 PM 發表

父母只有一個 自己既想法係可以適可而止 要自己衡量
你知唔知妮D親情勒索逼死左幾多人
我好憎屋企人將來實搬走

引用:
原帖由 飛機哥哥 於 2019-7-22 07:58 PM 發表

你和樓主係分身來的嗎?看內容就知想點

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 沉睡浪漫的採購 於 22-7-2019 19:52 發表

父母講的未必一定啱!要分析。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 沉睡浪漫的採購 於 2019-7-22 07:52 PM 發表

父母供書教學到你18 ...last 個18年同樣方式照顧返佢。 

引用:
原帖由 chancc77 於 2019-7-23 11:26 AM 發表

父母供書教學到你18 ...last 個18年同樣方式照顧返佢。  
都合理既

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 OU廢青 於 2019-7-23 11:25 AM 發表

唔好上街衝擊
近日睇*進擊的受害人*心裡難受。就如果入罪入獄...孝順與否日後自知。

回覆 引用 TOP

香港搵唔到多錢比老豆老母,做咩都無用

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
多陪伴 有金錢上嘅照顧

無論成敗最後 能夠開懷 才是至成功
沿途越有希望 才越有望 誰及我相信
幸福要問自己 不必強求 運氣會贈送

<守護她的51種方法>
盡早買定棺材山地、骨灰龕 ...

食飯、關心基本

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]