• 瀏覽: 2,428
  • 回覆: 11
之前用開d開架brand
見保濕力ok就keep住用
不過過左30之後
明顯feel到d product好似唔夠力咁…
而且眼周問題都開始出黎!!
所以想轉下品牌…
請問有冇邊個brand既邊條line係岩30+輕熟女用?

一上30 就要用返少少緊致力高的prodcuts
單保濕唔夠用了

如果30+
其實可以用下 clarxxs,estxxlauder,xovx
我見呢幾個品牌都好多人講…

引用:
原帖由 lokchan58 於 2022-9-6 23:33 發表
如果30+
其實可以用下 clarxxs,estxxlauder,xovx
我自己用開 xove
都用左大半年

引用:
原帖由 lokchan58 於 2022-9-6 23:33 發表
如果30+
呢3 隻我都用過
overall 我最中意 xove >clarins >estee
價錢差唔多,質地都係偏輕身
一年四季用佢都冇問題
不過用果陣效果最明顯係xove 可能關佢地個成份白松露事?
眼周真係firm左有彈性左

引用:
如果30+
xove 得唔得?
我見xhs 好多人講
唔知堅唔堅呢

引用:
原帖由 濕濕象 於 2022-9-8 01:55 發表

呢3 隻我都用過
overall 我最中意 xove >clarins >estee
價錢差唔多,質地都係偏輕身
一年四季用佢都冇問題
不過用果陣效果最明顯係xove 可能關佢地個成份白松露事?
眼周真係firm左有彈性左
我見X牌有好多隻eye products
邊隻係must buy?

引用:
原帖由 chanray39 於 2022-9-8 13:03 發表

我見X牌有好多隻eye products
邊隻係must buy?
我自己個routine 係先用隻 esscence 再用個link & lift eye cream…
要我揀一樣 咁就緊係eye cream啦
不過佢地有出set,上eshop 買仲有折
其實你可以一次過買試晒成set

Nivea Q10

唔同護膚品都有分功能同唔同年齡層對象 係時候要轉

補膠原蛋白 當collagen夠support皮膚就冇咁易出眼紋 當然啦成日會有牽扯到眼周皮膚既習慣就另講

以前用開neutrogexx、雪花x 過左30之後轉晒用mxm eye cream同mask都係custom made 去眼紋同黑眼圈一流

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]