• 瀏覽: 2,187
  • 回覆: 14
  • 追帖: 1
2019年年尾至2020年頭,大約2個月多時間,去咗一間「專科中醫診所」搵”梁慧E” 女醫生做針灸豐胸,一個療程10次,每個星期做一次!
當然唔係一個療程就升到一cup啦,只係個胸比之前多肉少少,如果要升一個cup我諗我可能要做多幾個療程。
不過升幾多真睇人,我就唔係做一個療程升到一cup嘅人。

係未做針灸豐胸前,試過係美容院做話吸胸個啲機,都有少少用嘅不過好痛!同埋會有好大範圍嘅印,好似啲拔罐印咁紅紅地。

豐胸治療係$8XX元一次,
主要由醫師面診分析後,
以針灸治療 及 豐胸油熱石+人手按摩
期望一兩次見到胸部脹大!
醫師到時會估計你有冇得改善,
冇得改善的話就唔建議買10次療程。
一般會先做一次,有效覺再建議買10次/$7xxx- 整個過程大概45-60分鐘。
其實對我黎講都幾貴

第一次見梁醫生時,我記得會先磅重,醫生話如果太輕,可能就唔啱呢個療程,之係就講吓療程嘅野分析下咁樣啦~
療程開始就係入房比醫生睇下個胸分析下,然後針灸胸部同時照燈,仲有針灸小腿上面有個穴位可以幫助食物吸收。
針灸完,醫生會話比你知胸部嘅穴位,教你用手指按摩,自己要每日返去按50下,如果覺得自己做唔到就好諗住買成個療程啦!

醫生話唔可以單靠每星期做一次就有效,自己都要勤力每日按摩,如果自己有時間可以再按摩耐啲~
醫生叫我下一次再去做,先諗要唔要買個療程,不過我第一次做完,就去櫃位比錢買咗10次,因為當時真係好想知療程完咗可以大幾多!

第二次去做,都係見醫生先,之後入房做醫生針灸,不過第2次就係按摩師姨姨用豐胸油做胸部按摩+熱石機,按摩師姨姨會教我點樣用力按摩,自己按時冇咁攰~

我記得第5-6次醫生先吖按摩師姨姨,幫我按摩+熱石先,最後先針灸,話咁樣效果更好,但係咁樣針灸時感覺更大,比較痛,但效果真係好好多,第6次個個星期脹大係我最滿意,第一次見自己個胸咁大。不個keep唔到大耐,會細返啲啲。

之後第7-10次都係先針灸後按摩+熱石。

其實都好想做第2次,因為見到有效,醫生都話我效果幾好,都建議我買多個療程一星期1次。
之後再買可以買第3次兩星期做一次。

醫生都係建議,似平時中醫師咁叫你複診咁上下,唔會hrad sell。

但其實對我來說覺得有點兒貴,我並未有第一次療程完咗就馬上又買第2次,同埋我又想睇下唔做一排會唔會打回原形。
雖然我好想馬上再買第二次療程,但價錢都係考慮因素。

依家都差唔多半年啦!當然我keep唔到最脹個時個size ,但同未做個時比係多肉咗DD嘅,因為我本身好瘦,個胸真係冇咩肉,但呢個療程後起埋多返DD肉。
我都會諗再做第2次,不過暫時唔知幾時,
因為對我來講療程價錢有點少貴。

同埋記得醫生講過發育時期係黃金豐胸時期。
按摩師姨姨幫我按摩時,有傾過計話好多生完BB餵人奶嘅媽媽都會去做呢個治療,不過聽佢講應該似係keep住會做好長時間。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
做完覺得有用所以分享吓,有興趣可以google吓!
因為都半年前啦,咁有啲過程可能記錯咗都唔出奇 我記得嘅都寫曬落去

回覆 引用 TOP

一只迷墙上的猫
我初初諗住去另一間,Youtuber白雪雪 介紹過嘅中醫店做埋線豐胸,不個我係一個媽媽論壇問,有幾個人都話係個到做埋線瘦身冇效,所以最後冇試到埋線豐胸,我記得嗰間埋線豐胸,佢有介紹過話喺手臂上面做埋線嘅豐胸

回覆 引用 TOP

請問係咪油麻地個間?

咁不如試下食豐胸丸 價錢仲平d 又有效果!
我自己食過 安全又有效果 都大左一個cup!

藥先唔安全 咁多Estrogen Progesterone,有研究顯示會增加癌症機會

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 迪迪^_^ 於 2020-8-9 12:45 AM 發表

請問係咪油麻地個間?
而家搬咗旺角彌敦道

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 半夜肥肥草稿 於 2020-8-9 05:14 AM 發表

西藥我就唔會試架啦😂😂😂

回覆 引用 TOP

謝謝分享

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 半夜肥肥草稿 於 2020-8-9 05:14 AM 發表

你食邊隻?

回覆 引用 TOP

依家我懶惰左,冇日日按,隔一日先按摩。
我用緊 BB按摩油+ 豐胸精華液 ,呢兩樣溝埋一齊按

圖中兩款冇話特別好唔好用,但係亦唔難用!只是這樣!

我都問醫生邊隻豐胸油好用,醫生都有推介出面泰國一款,但係醫生推介嗰隻太貴$6xx 一支 ,我冇買,當時醫生推介嗰陣時我上去HK電視購物網係冇貨嘅,因為冇貨所以醫生又話其他一般BB油都可以,所以我就隨便買咗上圖嘅BB油。
紅色嘅按摩精華液係有日行街,係一間購買日本藥妝嘅店見到就順手買來試試看。

純粹再分享吓而家用緊啲咩按摩,遲啲如果試咗其他更好用嘅豐胸油會再喺度更新一下

回覆 引用 TOP

真的有用嗎?

引用:
原帖由 井底珍貴的留言 於 2020-10-9 06:52 PM 發表

真的有用嗎?
前排瘦咗,自己按摩都有用,個胸冇縮

回覆 引用 TOP

有用嗎?

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]