• 瀏覽: 5,723
  • 回覆: 14
份工成日要捱夜,犧牲既注定係你既皮膚
話說我未返而家呢份工之前,d皮膚都好好,但自從返左呢份工之後,
因為要捱夜,所以搞到d皮膚勁乾,又冇哂光澤,連朋友都話我近排殘左好多
今年去親戚拜年一定大把親戚笑我d皮膚差,真係想宅係屋企就算啦

熱賣及精選
試下敷翻多d保濕mask,我諗都有d用
不過最緊要休息多d,唔夠訓好影響皮膚

回覆 引用 TOP

轉工啦

回覆 引用 TOP

睇你揀錢定揀皮膚

回覆 引用 TOP

我明啊 有時捱通頂,我第二招起身面色都會暗啞、黃d
要即刻搽野急救反

引用:
原帖由 youburnwithus 於 2020-2-4 02:25 AM 發表

我明啊 有時捱通頂,我第二招起身面色都會暗啞、黃d
要即刻搽野急救反
點樣搽野急救? 好想知 求分享

引用:
原帖由 balandtim 於 2020-2-4 03:57 PM 發表

我會訓前搽clarins個枝double serum,
如果唔得就朝早訓醒即刻搽,搽完膚色即刻會均勻左好多
宜家我就反而變左日日搽,皺紋都真係有減淡左好多

引用:
原帖由 balandtim 於 2020-1-24 05:12 PM 發表

份工成日要捱夜,犧牲既注定係你既皮膚
話說我未返而家呢份工之前,d皮膚都好好,但自從返左呢份工之後,
因為要捱夜,所以搞到d皮膚勁乾,又冇哂光澤,連朋友都話我近排殘左好多
今年去親戚拜年一定大把親戚笑我d皮膚差,真係想宅係屋企就算啦 ...
我有FD都係咁,佢未番工之前皮膚好好架,佢一番左工之後睇見佢D皮膚差左好多,仲生左好多暗瘡,見佢點揸野都冇用...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 balandtim 於 2020-2-4 03:57 PM 發表

我慣左每晚都會搽bio oil既gel,因為佢油份比例高,會比普通水gel更加鎖水

回覆 引用 TOP

要皮膚有光澤保濕真係好重要,你睇返自己敷完mask個陣皮膚都會光左一度咁,係因為皮膚吸飽左水~所以你可以試下搵返保濕高既skincare搽,我自己一個禮拜都會敷2/3日保濕mask,我個人就鍾意薏仁gel mask,gel mask係最貼皮膚,唔怕郁黎郁去會有d位敷唔到

回覆 引用 TOP

捱夜唔夠訓搞到身體休息時間錯哂係會好影響皮膚質素
以前就話讀書仲捱得姐
上面留言講嘅mask,skincare都係表面個層,之前我都買好貴嘅skincare去保養,但做facial個美容師講得好好,我肌底未處理好都無用,之後我去左打童顏針同保濕針,係肌底補水同令膠原蛋白增生,個效果真係差好遠,皮膚狀態都好好!

回覆 引用 TOP

搽野未必有用,護膚品滲入唔到皮膚,搽幾多都冇用,不如你試吓做下一啲treatment 啦,起碼可以睇到你皮膚需要啲乜嘢同埋適合啲乜嘢,護膚品只係輔助㗎咋!

回覆 引用 TOP

有空多补觉,睡眠好了皮肤也容易好起来

回覆 引用 TOP

女人一過咗25歲,一捱夜皮膚就會差,除咗足夠休息之外,都要做下啲護膚

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 youburnwithus 於 2020-2-4 04:40 PM 發表

我會訓前搽clarins個枝double serum,
如果唔得就朝早訓醒即刻搽,搽完膚色即刻會均勻左好多
宜家我就反而變左日日搽,皺紋都真係有減淡左好多 ...
如果咁犀利,我都想試下啊

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]