打印

[暗瘡斑印] 【斑點黑星】Discovery PICO皮秒激光大評比

【斑點黑星】Discovery PICO皮秒激光大評比 E-mail 此主題給朋友

[隱藏]
係現今階段做女人唔容易已經係公開的秘密,除咗保持一顆少女心係唔足夠,仲要去維持一個少女樣。護膚品要用岩之外,去美容院做機都講求效率同效果,咁先至符合到現今都市女性的要求。
今次要同大家分享嘅係Discovery PICO皮秒激光,可能有D朋友對呢樣醫美療程仲未係好熟悉,聽落感覺又好high tech ,自己就整左份summary俾大家,作簡單介紹同比較,Pico 皮秒激光其實係行內都流行左好一段時間,而且大部分美容院都有提供而當中最大分別在於機種不同,針對問題都會有所岀入。
Discovery PICO皮秒激光是什麼?
  • 機款來自意大利手工打造
  • 使用10-12秒這樣超短脈衝時間的雷射種類粉碎色素斑塊, 不僅震碎效益高且熱傷害極少
  • 安全性高,對肌膚的傷害降到最低
  • 色素斑清除效果高出一倍,非一般美容院用嘅的去斑儀器
  • 國際保證,美國 FDA、歐盟 CE核准認可。


針對問題 :
  • 深淺層斑點、肝斑等
  • 臉色蠟黃不均
  • 粗糙暗沉老皮,淡化細紋
  • 毛孔粗大、凹洞痘疤
  • 移除過時的永久性化妝,例如:紋眉、紋眼線、紋唇線等
  • 移除刺青






DISCOVERY PICO 皮秒 vs. 淨膚雷射

DISCOVERY PICO 皮秒
非真皮秒療程
療程次數
1次已有改善

10次上
皮膚傷口
無傷口

結焦
反黑
不反白不反黑

反黑
舒適度
無痛

燒灼感
輸出能量


深入度
打散深層的色斑,更有嫩膚效果

穿透較淺,較難處理深層斑
熱力
弱(感覺較輕)

強(感覺較大)
恢復期
當天可再化妝

2周後


Share之前都想同大家講小小自己的皮膚狀況。因為青春期生過好多暗瘡,又無好好去處理令到面頰都遺留不小‘青春的痕跡’— 凹凸洞。再加上自己又好中意做運動同曬太陽,蘋果肌同鼻梁都有為數不少的雀斑,所以成日有個錯覺 — 唔精神同皮膚略爲成熟。
基於我性格都較為謹慎,於是自己一次過research左大大小小,知名非知名美容中心。都另外問過友人當中一些知名美容中心的體驗感想,離不開主要通病包括(hard sell / 海鮮價 / 職員手法唔夠專業),自己聽完都一臉愁容。歸納左大部分美容中心都係官網提供免費試做體驗登記,有些更會贈送小禮品。但以上都唔會係我考慮因素。醫學美容對大家呢講都唔陌生,但都要慎選!醫療美容事件意外頻生,以免樂極生悲,當然要做足功課,簡最好。
End up都係試左阿嬌代言嗰間, 簡之前都對哩間公司做左起底,原來佢地有上市醫療集團support,又有60幾個全職註冊醫生坐鎮,感覺professional ,俾到信心我去試下。 今次簡左旺角分店免費試做,欣賞店舖位置方便。裝修同環境都夠grand,地方夠大同光猛,仲要見到對面海,景色一覽無遺,仲有飲品提供。初頭見到有好多客人坐係度等,擔心要等好耐啦,等左ard 10mins已經有職員按排見醫生做簡單資詢。
                              

過程唔算好奈,無需使用麻醉或服食藥物,治療時皮膚只會感到輕微感覺 橡皮圈彈到 ,而近骨或皮膚薄的位置感覺可能會較為強烈,但唔會有嚴重不適。

治療師都有同我解釋做完Pico皮秒激光治療後的效果要視乎皮膚情況,或需要進行數次治療,方可達至最佳效果。經過首次治療後自己都可看到即時斑點淡化,皮膚都見平滑左,治療效果突出。 治療後皮膚岀現的微紅微腫,會係3-5小時內完全消散。由於治療不會造成創傷,因此完成後無需等待肌膚復原,可即時上妝離開。但都避免使用太過intense 的護膚品,注重翻防曬及強效保濕。
總括而言我對呢間公司都幾滿意,令到顧客安心同吾會特別死chur顧客買plan同join member,大家有試興趣就上去試試佢。



回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]




重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Rights Reserved.
版權所有,不得轉載。