註冊 登入

新婚9個月,後悔娶左港女(佢自願做擔保人買樓換取結婚)

新婚9個月,後悔娶左港女(佢自願做擔保人買樓換取結婚) E-mail 此主題給朋友

(我認我抵死,自己簡,怨邊個)
拍左8年拖,未結時都有港女格,乜都相機食先,公主病要人就

三年前佢帶我去深水埗睇樓,佢話可以做擔保人,咁至過到壓測上會
(本身佢同家人層樓用佢名,所以我地買樓加佢名要比SSD)

所以層樓落我名,但要同佢結婚

咁就開始不歸路

擺酒要港島區酒店,婚照要去日本(使左我5萬),行禮要教堂(佢話一世人一次要浪漫),租場加雜費又使幾萬,兄弟姐妹裝身雜費又一大筆

蜜月去歐洲,十萬

結婚後,都係我放工煮飯,佢唔識煮,更加唔好講煲湯,佢成日乜都影放上IG,買埋曬名貴家電,又影上IG,其實又唔用去煮野食,佢朋友都話我好錫佢,乜都唔使佢做,我有苦自己知

小弟本身要養車,而家供埋樓,佢話層樓無佢名(只做擔保人)唔會幫手供

放假同朋友行下山跑步,佢又成日打卡,機不離手

老友私下同我講,你老婆除左日日打扮到日本妹扮可愛又唔係靚,真係頂唔順,又唔識煮飯,佢頁獻左咩?我真係答唔出

咁就一世,我知我抵死,盡情鬧
比我簡多次,我寧願做單身9,都唔想做樓奴同呢個港女一世

引用:
原帖由 回頭是對 於 2018-6-12 02:19 PM 發表

(我認我抵死,自己簡,怨邊個)
拍左8年拖,未結時都有港女格,乜都相機食先,公主病要人就

三年前佢帶我去深水埗睇樓,佢話可以做擔保人,咁至過到壓測上會
(本身佢同家人層樓用佢名,所以我地買樓加佢名要比SSD)

所以層樓落我名,但要同佢結婚

咁就開始不歸路

擺酒要港島區酒店,婚照要去日本(使左我5萬),行禮要教堂(佢話一世人一次要浪漫),租場加雜費又使幾萬,兄弟姐妹裝身雜費又一大筆

蜜月去 ...
関 樓奴 咩事? 只因你窮吧!

結婚使左一大筆,而家又要供,真係好窮
後悔中

扮日本妹都唔錯呀

熱門搜尋: 遮瑕膏 eyeliner plastic surgery 化妝 眼睛 粉餅 韓國代購
冷靜觀察、穩住陣腳、沉著應付、韜光養晦
善於守拙、決不當頭、抓住機遇、有所作為

拍左咁多年拖,其實一早老夫老妻feel
朋友都幾次同我講佢打扮唔合佢年齡(30)
我試過同佢講正常番小小,佢就發脾氣

你這樣是一面之詞⋯⋯

我唔會叫你離婚, 因為0教人打仔, 莫教人分妻 

晚晚放工番去煮飯做家務,我真係好累
佢就時時影相曬IG,都唔明有乜好曬

如果你所言, 你阿媽對佢應該有好大意見吧 . 
引用:
原帖由 回頭是對 於 2018-6-12 02:45 PM 發表

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 回頭是對 於 2018-6-12 02:45 PM 發表

你求其煮自己食囉
你老婆想食乜佢自己買/叫外賣
佢自己比$就得啦, 橫掂佢洗剩D錢都唔會比你.

回覆 引用 TOP

家母多年前早已重病過身
家父幾年前已再娶內地女人,我同佢地現時分開住

回覆 引用 TOP

如果你每日都係咁諗, 一世人幾10年, 點挨落去 . 
一係調整心態, 認命, 做一世老婆奴 . 
用行動去感動佢

熱門搜尋: 去斑 凹凸洞 去印
買幾粒偉哥,重振夫綱

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2018-6-12 02:52 PM 發表

如果你每日都係咁諗, 一世人幾10年, 點挨落去 . 
一係調整心態, 認命, 做一世老婆奴 . 
用行動去感動佢
樓主煮飯佢老婆都未必岩食
何必強人所難?

回覆 引用 TOP

我都係正常男人,對住佢已經起唔到機

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。