註冊 登入

究竟有無人好似我塊面咁~(有圖,慎入)

究竟有無人好似我塊面咁~(有圖,慎入) E-mail 此主題給朋友

話說由我24-5歲開始, 額頭開始有dd 斑~ 當時我覺得只係ddd 咁少少, 無點理.
但係近呢2年, 我發現佢地好似愈來愈大達. 愈來愈深色, 愈來愈污, 我想問, 打斑係唔係真係得?! 額頭有一半都係咁~

我有朋友同我講, 我呢d 係 雀斑
但係又有朋友同我講, 我果d 係荷爾蒙斑
又有人話我果d 係肝斑~

其實我對呢d 野真係無概念, 反正我d斑係一達達, 即係類似蒙查查咁既呢, 睇落見到斑之餘, 好似黑左一達, 好似污雲蓋頂咁架呢~ 灰灰蒙蒙~
或者咁講, 係似用d cheap cheap擦子膠, 擦唔乾淨, 污左一達咁, 又會係呢達野入面, 見到d甩唔曬既字(斑). 唔知大家幻唔幻想到呢~

想問, 可以點做? 點整走佢? 真心求教~有效方法

成個感覺~ 我塊好似鍾無豔~

試下皮秒,但你預左唔係咁容易攪得掂,你有冇搽防曬?

熱門搜尋: 牛熊證 債券 insurance company 私人貨款 物業按揭
其實我唔係好幻想到係點
係唔係即係雀斑~

有圖有真相,樓主。

引用:
原帖由 ashleylin 於 2018-5-16 09:59 PM 發表

話說由我24-5歲開始, 額頭開始有dd 斑~ 當時我覺得只係ddd 咁少少, 無點理.
但係近呢2年, 我發現佢地好似愈來愈大達. 愈來愈深色, 愈來愈污, 我想問, 打斑係唔係真係得?! 額頭有一半都係咁~

我有朋友同我講, 我呢d 係 雀斑
但係又有朋友同我講, 我果d 係荷爾蒙斑
又有人話我果d 係肝斑~

其實我對呢d 野真係無概念, 反正我d斑係一達達, 即係類似蒙查查咁既呢,  ...
去搵做醫美既醫生幫你睇下,講真呢到問無人答到你,睇完醫生俾咩建議你再做資料搜集,依家好多斑打laser都攪得掂,但一定要對症下藥,唔好晒錢亂甘試

其實nuskin隻lumispa機有淡雀班,可以約上office試機體驗下先。我自己都有用,覺得成效都唔錯。

其實nuskin隻lumispa機有淡雀班,可以約上office試機體驗下先。我自己都有用,覺得成效都唔錯。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 milktmn 於 2018-5-16 10:22 PM 發表

試下皮秒,但你預左唔係咁容易攪得掂,你有冇搽防曬?
下~ 無搽wo~

引用:
原帖由 幼稚蛋白 於 2018-5-16 11:24 PM 發表

其實我唔係好幻想到係點
係唔係即係雀斑~
其實我都唔識分乜野斑
反正知係斑

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Agneswong1213 於 2018-5-17 12:32 AM 發表

唔使客氣~ 我對傳銷野無興趣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 甜味貓 於 2018-5-16 11:37 PM 發表

有圖有真相,樓主。
我岩岩起身~ 一陣影

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 icetealady 於 2018-5-17 12:04 AM 發表

去搵做醫美既醫生幫你睇下,講真呢到問無人答到你,睇完醫生俾咩建議你再做資料搜集,依家好多斑打laser都攪得掂,但一定要對症下藥,唔好晒錢亂甘試 ...
有睇過中醫~ 但都整唔好~
係唔係間間都可以打得好? 會唔會有後遺症? 我唔係好敢打laser

加左~ 有無乜野高見丫~ sis

回覆 引用 TOP

你果D 似黑斑來的。。咁多
有無睇醫生?

你啲皮膚一達達 有冇定期做facial

64 12345
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。